Студенти-міжнародники ознайомилися з перспективами і можливостями своєї спеціальності

28.11.2017 12:41

У листопаді студенти першого та другого курсів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» мали гарну нагоду ознайомитися з перспективами, які відкриває для них навчання за обраним фахом, поспілкувавшись зі своїми старшими колегами: магістрами Яриною Умриш і Романом Трушем та нашою випускницею Соломією Шевчук.

28 листопада 2017 року магістри розповіли студентам, які переваги вони отримають, досконало оволодівши іноземною мовою та належно засвоївши матеріал фахових дисциплін. Роман відповідно до угоди про співробітництво між університетом та Економічним університетом у Вроцлаві (Республіка Польща) мав можливість протягом семестру навчатися у Польщі. Він поділився цікавим і яскравим досвідом проживання в мальовничому історичному місті та ознайомлення з сучасними європейськими підходами до викладання у польському вузі.
Яринка Умриш розповіла про свою участь в цікавому десятиденному проекті під назвою Українсько-Американська академія громадянського лідерства (UACLA). Мета проекту – розвинути в української та американської молоді належні компетенції, потрібні для росту спроможності громадянського суспільства на рівні місцевих осередків, базуючись на сучасних практиках та перспективних методах, а також налагодити міцні зв’язки між представниками молоді з обох сторін. Прогягом цих десяти днів учасники, до кола яких було обрано і нашу Ярину, мали можливість прослухати лекції представників громадських організацій з США та України, взяти участь у різноманітних тренінгах та виконати кілька цікавих і нестандартних завдань, що потребували креативного підходу, творчості та, звичайно, бездоганного володіння англійською мовою.
4 листопада відбулася зустріч студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» з випускницею, провідним спеціалістом фірми ТзОВ «Нестле Україна» / Nestle Ukraine LLC Соломією Шевчук. Вона розповіла студентам про свій досвід роботи і враження від організації робочого процесу, корпоративної культури та особливостей роботи з персоналом на підприємстві. Соломія звернула увагу студентів на базові вимоги до фахівців, рівня їх компетенції та набутих навики, що висуваються фірмою до потенційних кандидатів, і якими студентам доцільно оволодіти за час навчання з метою успішної подальшої роботи у великих компаніях, в т.ч. з іноземним капіталом.
Соломія Шевчук підкреслила, що програма спеціальності «Міжнародні економічні відносини» дає ґрунтовні знання для успішної роботи в міжнародних компаніях, варто лише ефективно використати студентські роки (в т.ч і для навчання), а також особливо рекомендується часто відвідувати Центр сучасних європейських мов університету, який, до речі, знаходиться в структурі факультету МЕВ та ІТ.
На завершення, старшокурсників Соломія запросила протестувати свої професійні навики в рамках стажування у міжнародному сервісному центрі компанії Nestlé Business Services Lviv.
Це були, безсумнівно, цікаві і корисні зустрічі, які можуть мотивувати студентську молодь гарно вчитися, бути наполегливими та креативними.