Тиждень права в Чернівецькому кооперативному коледжі

24.03.2023 15:59

20-24 березня 2023 року у Чернівецькому кооперативному фаховому коледжі економіки і права відбувся традиційний «Тиждень права», у якому активну участь взяли представники університету.

Розпочався тиждень проведенням виставки стіннівок «Правова держава», до якого мали змогу долучитися всі студенти груп юридичного відділення.
На відкриття Тижня права був запрошений декан юридичного факультету Львівського торговельно-економічного університету, професор кафедри цивільного і господарського права та процесу Котуха Олександр, який провів віртуальну екскурсію університетом та визначив перевірку рівня знань та професійних навичок студентів випускних груп, а також розповів про переваги здобуття вищої освіти. Кращі студенти Коледжу були запрошені до Львову на зустріч з професорського-викладацьким складом Львівського торговельно-економічного університету.
Також цього дня пройшли традиційні для студентів-юристів «Оксфордські дебати» на тему: «Доцільність повернення смертної кари, чи довічне позбавлення волі: сучасні погляди в Україні», протягом яких студенти відстоювали свої позиції. На зустріч були запрошені учні шкіл міста, які мали можливість взяти участь в опитуванні. Кожна презентація позиції супроводжувалась міні-дискусією, що давало можливість залучити до обговорення всіх студентів та учнів. Такий обмін інформацією допоможе студентам у вирішенні їхніх життєвих правових проблем, виробленні вмінь приймати рішення у складних ситуаціях в межах правового поля.
У вівторок студенти-учасники Юридичної клініки провели цікавий захід – Юридичний форум «Правосвідомість». Майбутні юристи ділилися знаннями зі своїми молодшими колегами щодо актуальних питань, які стосуються небезпеки в он-лайн просторі, захисту прав споживачів, негативного впливу наркотичних засобів, молодіжних субкультур та правових основ державної мови.
А для студентів 1 курсу був проведений правовий квест, під час якого вони мали змогу в ігровій формі позмагатися та закріпити і узагальнити знання з правових питань.
22 березня студенти 271 групи вчилися набувати ораторських здібностей, і продемонстрували свої навички, провівши конкурс ораторського мистецтва «Правова трибуна», на якому вони презентували промови відомих людей світу. На захід завітав випускник юридичного відділення коледжу Юлик Іван, який є експертом в ораторській майстерності та техніці мовлення. Іван поділився власним баченням як подолати страх публічного виступу та виходу з зони комфорту.
У четвер студенти взяли участь у розважальному шоу «Хто зверху» на юридичну тематику. За підсумками шоу перемогу здобула команда дівчат «Непереможні», поступившись хлопцям з команди «Неперевершені» всього одним балом.
І завершився плідний тиждень врученням грамот та подяк учасникам тижня та днем студентського самоврядування.
Під час Тижня правової освіти учасники Юридичної клініки під керівництвом голови клініки Галини Сташко надавали юридичні консультації всім бажаючим.
Тиждень виявився дуже інформаційним, змістовним та динамічним. Кожен учасник заходів, що проходили, залишився задоволеним своєю працею, а всі, хто були присутні, дізналися багато цікавого. Робота щодо формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань студентів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання у повсякденному житті.