Тренінг “Інструменти підтримки мобільності науковців в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки”

29.04.2015 10:41

23-24 квітня у м. Київ відбувся тренінг “Інструменти підтримки мобільності науковців в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки” при підтримці Fundacja Central European Academy, Studies and Certifications, Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC), Бидгощ (Польща)  у співпраці, ТОВ «Учбово-консалтинговий центр інвестиційного менеджменту», м. Київ, Вищою Школою Інформатики (WSInf), Лодзь (Польща) та за інформаційної підтримки журналу “Роботодавець”, Науково-учбового центру прикладної інформатики НАНУ.

Цільова група проекту: викладацький склад Вищих Навчальних Закладів України, методичний та адміністративний персонал українських ВНЗ, особи, зацікавлені у реалізації принципу мобільності через використання спеціалізованих фондів ЄС, призначених для фінансування компоненту мобільності. Львівську комерційну академію  на цьому заході представляла д.е.н., проф.. кафедри економіки підприємства Іляш О.І.

Головною тематикою тренінгу були:

1. Програма Horizon2020 – структура програми, умови участі, конкурсна документація, Participant Portal, інформація про оголошені конкурси.

2. Акція Marie Sklodowskiej-Curie  та інші програми підтримки розвитку наукової кар’єри.

3. Erasmus+ - програма співпраці і мобільності в сфері освіти.

4. Роль післядипломної освіти в сучасному європейському освітньому просторі.  

Тренерська група:

Микола Смолінський - президент CEASC, консультант з написання проектів до Європейських структурних фондів.

Томаш Яніак – юрист та економіст (МВА), експерт з пошуку фінансових ресурсів та управління проектами для сектору малих та середніх підприємств (МСП), фахівець з освітніх та інвестиційних проектів. Має великий досвід в сфері консалтингу стосовно джерел фінансування інвестиційних проектів та з розвитку міжнародного бізнесу на території Польщі, м. Лодзь (Польща)

Гжегож Гродек (Grzegorz Grodek) - експерт з підготовки, аплікування та управління проектами. Під час роботи в Агенції Розвитку Підприємництва управляв кількома десятками проектів, що фінансувались структурними фондами ЄС на загальну суму більше 50 000 000 eur. На даний момент спеціалізується у роботі з інструментом Erasmus + (попередньо - LLP), 15 підтриманих проектів на суму бульше 4 млн eur.

Результати тренінгу: 

-ознайомлення з можливостями розвитку наукової кар’єри в рамках пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки на прикладі рамкових програм та інструментів їх реалізації;

-  набуття навиків проектного підходу до організації роботи згідно до положень європейських кваліфікаційних рамок, е-learning навчання, академічної мобільності;

-  розуміння практичної реалізації в рамках організації навчального процесу принципу мобільності студентів та викладачів через використання спеціалізованих фондів ЄС, призначених для фінансування компоненту мобільності;

-  розуміння засад та принципів реалізації “м‘яких” проектів в рамках Нової Фінансової Перспективи на 2014-2020 роки;

-   отримання практичних рекомендацій щодо розвитку академічної мобільності українських науковців.

Під час тренінгу опрацювано процедуру подачі заявки до одного з інструментів, доступних у новому семилітньому бюджеті ЄС на розвиток наукової кар’єри - крок за кроком та напрацьовано домовленості з Томашем Яніаком – юристом та економістом (МВА), експертом з пошуку фінансових ресурсів та управління проектами Вищої Школи Інформатики (WSInf), Лодзь (Польща) щодо подання спільної заявки на відкриття у Львівській комерційній академії Бізнес-інкубатора.

Фотогалерея:

8
  • 8
1
  • 1
2
  • 2
3
  • 3
4
  • 4
5
  • 5
6
  • 6
7
  • 7
Відображено зображень з 1 по 8 із 8