Тренінг «Реформування сектора безпеки. Словацький досвід»

30.04.2015 12:53

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» разом зі словацьким Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) та Львівською академією прав людини імені Святого Івана Боско проводили тренінг на тему «Реформування сектора безпеки. Словацький досвід». Проект проводився за підтримки SlovakAid Agency.

36 представників урядових та громадських організацій, експертів, науковців та представників Вищих навчальних закладів вивчали питання реформування безпеки, впливу інтеграції до НАТО на соціально-економічний розвиток країни. Грант на участь у тренінгу від Львівської комерційної академії виборола д.е.н., проф. кафедри економіки підприємства Іляш О.І. Тренінг, спікерами якого були експерти зі Словаччини та Польщі, тривав упродовж п’яти днів. 

У вітальному слові Голова Наглядової Ради Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» Терезія ЯЦЕНЮК зазначила, що для нас дуже важливо, щоб українські експерти отримували інформацію від людей, котрі можуть показати практичні результати своєї роботи, котрі на державному рівні пройшли етап реформування у своїх країнах. 

Під час офіційного відкриття заходу також виступили спікер тренінгу, Директор Центру Європейських та Північно-Атлантичних справ Словаччини та колишній Державний секретар Міністерства оборони Словаччини  Роберт ОНДРЕЙЧАК, який зазначив : «Під час тренінгу нам хочеться зосередити увагу на досвіді Словаччини, яка свого часу змогла впровадити реформи в секторі національної безпеки. Також хотілося б почути думки українських спеціалістів, котрі працюють за цим напрямом, і подумати разом, що можна запропонувати Україні зараз, особливо в такий непростий для неї час» .

Спікерами тренінгу також були культуролог, політолог, головний редактор та засновник незалежного журналу «Ї» Тарас ВОЗНЯК, директор Донецького центру міжнародної безпеки Валерій КРАВЧЕНКО.

Результатами участі у тренінгу було вироблення пропозицій щодо реформування сектору національної безпеки України, а також запрошення відвідати Словаччину та напряму поспілкуватися зі словацькими урядовцями, громадськими активістами, фахівцями та науковцями у сфері безпеки.

Фотогалерея:

7
  • 7
1
  • 1
2
  • 2
3
  • 3
4
  • 4
5
  • 5
6
  • 6
Відображено зображень з 1 по 7 із 7