Тренінг з фінансової грамотності

19.02.2021 09:14

18 лютого 2021 року в університеті відбувся тренінг з фінансової грамотності для студентів освітніх програм "Фіскальне та митне адміністрування" і "Фінанси, банківська справа та страхування".

На запрошення доцента Чуй І. Р. захід провела випускниця ЛТЕУ, к.е.н., доцент, тренер Національного проєкту Фінансової грамотності, фінансова радниця ОВБ Алфінанц Україна, регіональний представник ДК Партнер Львів Олена Литвин.
На конкретних прикладах студенти вчилися управляти особистим бюджетом, змогли оцінити свої бажання, інвестиційні можливості, спланувати майбутні доходи (первинні і пасивні), визначити ймовірні заощадження, а також отримали мотивацію до подальшого працевлаштування у якості фінансових консультантів та аналітиків.
На тренінгу студенти опановували професійні компетентності: діагностики стану фінансів домогосподарств; здатність моделювати, прогнозувати та планувати фінансово-господарські аспекти діяльності домогосподарств; здійснювати ефективні комунікації; обґрунтовувати та брати відповідальність за професійні рішення.
Слід відзначити, що такі інтерактивні навчальні заняття студентів із зовнішніми стейкхолдерами дають можливість майбутнім випускникам стати конкурентними на ринку праці та реалізувати свій потенціал на ринку фінансових послуг України.