Турнір “LVIV DEBATE UNION”

23.11.2020 12:28

21 листопада на базі університету за сприяння ректорату та студентської ради відбувся 1-й етап турніру Львівського дебатного осередку ім. І. Франка.

Мета функціонування “Львівського дебатного осередку” (LDU) як відділення Всеукраїнської молодіжної організації “Федерація дебатів України” – розвиток творчого потенціалу активної молоді через унікальну комунікаційну технологію – дебати, як різновид публічної дискусії, у якій учасники намагаються переконати у своїй правоті не одне одного, а третю сторону.
У креативному і представницькому заході взяли участь 24 команди (48 осіб) з вищих навчальних закладів найбільших міст України – Одеси, Харкова, Вінниці, Києва, Дніпра та Львова та 6 суддів, які представляли Львів та інші міста України.
За основу змагань було взято формат “Британсько-парламентський”, який у подібній практиці європейських університетів та коледжів вважається “найбільш студентським”. Регламент турніру передбачав участь команд-учасниць у трьох попередніх раундах – звання "Топ-спікер" та у фінальному етапі – "Переможець 1-го етапу Львівської Ліги імені І. Франка". У мистецтві дебатування вперше взяла участь команда ЛТЕУ у складі: Бондаренко Андрій, Калинович Святослав та Бойко Олег.
Переможцем І-го турніру фінального етапу стала команда з м. Вінниці, а команда ЛТЕУ, як для дебютанта виступила достойно, пройшовши всі ІІІ раунди.
Слід відзначити, що всі етапи турніру та процедура нагородження проведено з чітким дотримання вимог карантинних обмежень, однак радість від самого “оффлайн-заходу” перекривала тимчасові незручності!