Участь студентів-волонтерів у заходах з нагоди «Міжнародного дня сліпих»

14.11.2019 16:11

13 листопада 2019 р. студенти університету спеціальностей "Туризм" та "Готельно-ресторанна справа" разом з викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи брали участь в якості волонтерів у заходах з нагоди «Міжнародного деня сліпих».

Захід відбувся в приміщенні офісу ГО ЛОО УТОС та спеціалізованої бібліотеки для незрячих під назвою «Ми серед вас» та присвячений 80-річчю «Львівської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих».
Присутні мали змогу ознайомитися з тими напрямками роботи, які проводить організація для осіб з порушенням зору. Зокрема, це проведення соціально-психологічних тренінгів, заняття в кімнаті фізичної реабілітації та комп’ютерному класі, майстер-клас з виготовлення виробів з бісеру, ознайомлення з системою брайлівського письма та виставкою творчих робіт незрячих, екскурсія музеєм тифлотехніки, дегустація смаколиків галицьких незрячих господинь та побувати на обласному фестивалі авторської пісні та поезії незрячих осіб.
Студенти-волонтери проявили себе турботливими та обізнаними під час супроводу незрячих. Мали можливість із пов’язкою на очах спробувати пройти по невідомій території та відчути те чого не бачать.