Участь у Другій Африканській кооперативній конференції

07.11.2016 10:11

Друга Африканська Кооперативна Конференція, де українська делегація представляла молодіжну політику УКООПССПІЛКИ та кооперативну освіту, представлену Львівським торговельно-економічним університетом та Полтавським університетом економіки та торгівлі, дала можливість ознайомлення з основними проблемами кооперативів Африканського континенту та шляхами їх вирішення: недостатнє технічне забезпечення, брак кваліфікованих кадрів, гендерне питання – основні труднощі на шляху розвитку африканської кооперації.

Учасниками делегації від університету були ректор, професор Петро Олексійович Куцик та студентка Надія Гавриляк.

Представлена українською делегацією кооперативна освіта викликала значне зацікавлення у представників африканських країн, оскільки співпраця з українськими кооперативними Вишами могла б стати кроком до вирішення проблеми з недостатнім рівнем кваліфікації працівників африканських кооперативів та потреби у наставництві з боку більш успішної кооперативної системи. Як наслідок між делегаціями України та Кенії, Руанди, Танзанії та Нігерії відбулися ініційовані африканською стороною зустрічі, для можливості обговорення подальшої співпраці між українськими та африканськими кооперативами та залучення африканських студентів до українських кооперативних вишів.

В рамках зустрічі української делегації з делегацією Кенії, що представляла кооперативний кенійський університет у місті Найробі, обговорювалися можливості співробітництва між Львівським торговельно-економічним університетом для надання студентам Кенійського університету можливості навчатися на рівні бакалавра та магістра у Львові. Запропоновані українцями умови, а саме підготовчі курси для абітурієнтів та порівняно з Європою невисока плата за навчання, можливість обмінів персоналу були основними темами обговорення під час проведення переговорів.

Під час зустрічі української делегації з представниками Руандійського кооперативного університету, що зовсім нещодавно отримав даний статус, було обговорено можливості навчання африканських студентів на рівні доктора філософії, для отримання ними необхідного досвіду у спеціальностях таких як Кооперативний Менеджмент, Кооперативний Маркетинг, Кооперативне Будівництво, та інших, для подальшого застосування ї на Батьківщині студентів для швидшого та більш ефективного розвитку тамтешнього кооперативного руху. Руандійці зацікавлені у приїзді українських лекторів до Руанди для надання кваліфікованої допомоги для реформи Руандійських кооперативів та обміну досвідом.

Плідними були переговори з головою Нігерійського кооперативного руху, якого зацікавлена представлена українцями система кооперативної освіти. Нігерійські кооператори хотіли б налагодити співпрацю з українськими виробниками добрив та залучити кваліфікованих українських лекторів для обміну досвідом з місцевими кооператорами. Нігерійців зацікавила можливість тримісячного стажування їх працівників  в Українських університетах для отримання нових навичок та миттєвого їх застосування після повернення до Нігерії. Нігерійці наголосили на важливості української підтримки у реформації  їх кооперативного руху, який не є економічно життєздатним через втручання уряду, брак кваліфікації кадрів та технологічної підтримки.

Представники Танзанійських університетів, що виступили ініціаторами зустрічі з українськими кооператорами  для обговорення подальшої співпраці між університетами обох країн, висловили значне зацікавлення кооперативними спеціальностями, представленими українськими університетами для всіх рівнів навчання. Особливо зацікавленими вони були у стажуванні працівників їх вишів у українських університетах та залученні студентів для навчання на магістерських програмах та програмах докторів філософії.

Наслідком переговорів з усіма делегаціями був обмін контактами та чорновими варіантами договорів про співпрацю, для внесення сторонами індивідуальних правок для підписання компромісного, взаємовигідного договору.

Фотогалерея:

IMG 1461
  • IMG 1461
IMG 1476  1
  • IMG 1476 1
IMG 1550
  • IMG 1550
IMG 1565
  • IMG 1565
IMG 1600
  • IMG 1600
IMG 1618
  • IMG 1618
IMG 1626
  • IMG 1626
IMG 1664
  • IMG 1664
IMG 1707
  • IMG 1707
IMG 1748
  • IMG 1748
IMG 1761
  • IMG 1761
Відображено зображень з 1 по 11 із 11