Участь у лекції посла Королівства Іспанія в Україні

24.05.2023 11:22

23 травня 2023 року в межах проведення «Днів іноземних мов в ЛТЕУ» представники студентського наукового гуртка “Brainbox” / «Ерудит» та доцент кафедри іноземних мов Андрій Степанов прослухали іспанською мовою лекцію Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу на тему: «Агресія проти України в міжнародному та європейському контексті. Погляд Іспанії» / “La agresión contra Ucrania en el contexto internacional y europeo. Perspectiva española”.

У заході взяли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня ОПП «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародний бізнес» та «Комп’ютерні науки», які захоплюються іспанською мовою й виявляють інтерес до світової політики.
Тема лекції є актуальною для українського суспільства у сучасних умовах. Здобувачі мали можливість дізнатися про офіційну позицію держави Королівство Іспанія щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, підтримання активного політичного діалогу між Києвом та Мадридом, розвиток співробітництва між Україною та Іспанією, євроінтеграційні процеси, почути про військову, фінансову й гуманітарну підтримку у боротьбі нашої держави та шляхи допомоги у вирішенні низки питань на шляху до перемоги.

Для відома:
Рікардо Лопес-Аранда Хагу (Ricardo López-Aranda Jagu) – іспанський дипломат, був заступником представника в Комітеті з політики та безпеки ЄС, працював в іспанських дипломатичних представництвах у Нікарагуа, Південно-Африканській Республіці, Кот-д’Івуарі, Ліберії, а з 5 липня 2022 року – Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні.
Автор низки публікацій на теми: «Стратегічне передбачення», «Перспективи Європейського Союзу та Заходу в глобальному порядку, що змінюється», «Європейська безпека», «Дезінформація та Африка».