Участь у міжнародній науково-практичній конференції

08.06.2019 09:21

5-7 червня 2019 року проходила IV міжнародна науково-практична конференція «Територіальний розвиток і регіональна політика: сучасний стан та орієнтири подальших реформ». Така конференція відбувається щорічно в рамках Економічних дискусій на Світязі. Головним організатором конференції є ДУ «Інститут регіональних досліджень ім. акад. М. Долішнього НАН України». Львівський торговельно-економічний університет виступив співорганізатором в складі науково-навчального комплексу «Економосвіта».

У конференції взяли участь близько 40 науковців та практиків з різних регіонів України, зокрема, з Києва, Львова, Луцька, Тернополя, а також іноземні вчені з Польщі. Учасникам конференції (ЛТЕУ представляли проф. Міценко Н.Г. та проф. Васильців Т.Г.) було презентовано наукову доповідь «Територіальний розвиток і регіональна політика: регіональні економічні тренди та детермінанти регіональної політики» та науково-аналітичне видання «Соціально-економічне становище об’єднаних територіальних громад: Захід  VS Центр».
Науковці обговорили сучасні тенденції розвитку регіонів України та виклики для регіонального розвитку України; регіональну політику як інструмент соціального розвитку; досвід місцевого самоврядування Польщі у соціально-економічному розвитку територій; умови функціонування, уроки та перспективи об’єднаних територіальних громад; економічні аспекти реінтеграції Донбасу та ін.