Участь у Міжнародному тижні Erasmus в Румунії

02.11.2022 09:32

24-28 жовтня 2022 року представники університету взяли участь у «Міжнародному тижні Erasmus», присвяченому «Інтернаціоналізації вищої освіти у 2022-2023 роках й далі – Україна у фокусі». Захід проведено офісом Erasmus+ Відділу міжнародних зав'язків Західного університету Тімішоара в Румунії (Universitatea de Vest din Timișoara) за участю колег з університетів-партнерів Erasmus+ в Україні.

Учасниками стали 27 представників адміністрації та академічної спільноти одинадцяти університетів України, зокрема Київського університету ім. Бориса Грінченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, НТУ «Харківський політехнічний інститут», НУ «Острозька академія», Одеського національного університету ім. І.І. Мєчнікова, Полтавського університету економіки і торгівлі, Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеца, Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.
Наш університет представляли директор Центру міжнародної освіти та співпраці Штанько Тетяна та доцент кафедри фінансів, економічної безпеки, банківської справи та страхового бізнесу, гарант освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Чуй Ірина,.
Учасники прослухали краш-курс з вивчення румунської мови, взяли участь у воркшопах, присвячених викликам та можливостям під час кризи, та семінарах з інтернаціоналізація вищої освіти, а також у серії інформативних сесій від експертів Національного агентства Еразмус+ в Румунії щодо перспектив співпраці Румунії та України, ознайомилися з позитивними практиками застосування case study, job shadowing, virtual, blended, physical studies. Окрім того, представники університетів презентували свої міжнародні проекти, ділилися досвідом викладання в умовах воєнного стану, провели зустрічі із керівниками підрозділів університету Тімішоари.
Учасники презентовано можливості міжнародної мобільності в нових програмах Еразмус, ініціативи Європейських університетів та особливо переосмислення міжнародних відносин у сучасних умовах.
Західний університет Тімішоара в Румунії (West University of Timişoara) як партнер Львівського торговельно-економічного університету продовжує демонструвати готовність підтримувати університети в Україні, в тому числі шляхом переосмислення вже відомих програм, таких як Erasmus International Week, та адаптації їх до нових умов та нових тенденцій розвитку вищої освіти у світі (зокрема міжнародна наукова співпраця). Такі дії приносять додаткову цінність професійному досвіду учасників-партнерів, які комунікували та започаткували нові зв’язки (з адміністративним та викладацьким персоналом), що сприятиме інтернаціоналізації нашого університету.