Участь у проєкті YEP! "Підприємницький університет"

29.12.2020 12:31

З ініціативи ректора, професора П. О. Куцика та першого проректора, професора М. Ю. Барни університет долучився до реалізації ініціативи YEP! "Підприємницький університет", спрямованої на активізацію університетського підприємництва та створення стартапів представниками молодіжного середовища.

Особливістю реалізації ідей пілотного проєкту в ЛТЕУ стала імплементація його в навчальний план підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" в межах навчальної дисципліни "Торговельне підприємництво та комерційна діяльність" кафедри підприємництва, торгівлі та логістики.
Протягом першого семестру студенти 2 курсу бакалаврату опановували не лише теоретичний матеріал, але й вивчали досвід і проблеми створення стартапів в Україні, працювали над пошуком та формулюванням стартап-ідей та підходами до реалізації їх окремих стадій. За відгуками студентів, впровадження даного проєкту дозволило їм поглибити знання з підприємництва і є корисним для професійного зростання.
Участь в ініціативі "Підприємницький університет" надала додаткового імпульсу викладачам кафедри, які брали участь в проведених організаторами пілотного проєкту вебінарах, організації та залученні студентів до івент-подій, обміні думками та досвідом розгляду окремих аспектів інноваційного підприємництва на форумах, що втілилося також у визнанні підвищення їх педагогічної кваліфікації (професор Міщук І. П. та доц. Шиндировський І. М. отримали відповідні сертифікати).
У другому семестрі 2020/2021 н.р. імплементація пілотного проєкту в ЛТЕУ буде продовжена через впровадження вибіркової дисципліни "Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами" в навчальні плани підготовки магістрів за ОПП "Товарознавство і комерційна діяльність" та "Товарознавство та експертиза в митній справі" зі спеціальності "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність".