Участь у семінарі з проблем судово-товарознавчої експертизи

16.04.2021 09:36

15 квітня 2021 року у режимі сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet викладачі університету взяли участь у науково-практичному семінарі-тренінгу “Судова товарознавча експертиза підакцизних товарів: проблемні питання та шляхи їх вирішення”.

Організатори - Полтавський науково-дослідний експертно-криміналіс-тичний центр (НДКЕЦ) МВС України і Харківський державний університет харчування та торгівлі (ХДУХТ).
Учасники - судові експерти з понад 10 територіальних НДКЕЦ та фахівці у галузі – науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти.
Мета проведення: розвиток теорії та практики судової експертної діяльності; зміцнення зв’язків між наукою і практикою шляхом обміну передовим досвідом і між молодими і досвідченими вченими; обговорення практичних ситуацій, які виникають під час проведення судових товарознавчих експертиз та досліджень підакцизних товарів.
На семінару з доповіддю “Підакцизні товари: проблеми сьогодення та євро¬пейський досвід” виступила доцент кафедри товарознавства технологій і управління якістю харчових продуктів ЛТЕУ Гирка О. І., а у спільному обговоренні проблемних питань, які виникають під час проведення судової товарознавчої експертизи підакцизних товарів – доценти кафедри товарознавства та експертизи у митній справі Попович Н.І. та Шумський О.В.