Участь у студентському квесті “ЗУНР”

01.11.2018 09:13

1 листопада 2018 року команда студентів університету взяла участь в історичному квесті, приуроченому до 100-ї річниці з дня проголошення ЗУНР. Мета заходу – привертання уваги молоді та громадськості до історії України, її державотворення, знакових подій та визначних постатей, які стали ідейними натхненниками і провідниками українства у час творення Західноукраїнської Народної республіки.

До участі у культурно-мистецькій події були запрошені команди 13-ти вишів Львова. Університет представляли Дар’я Дюбинська, Юля Фарафонова, Юлія Климів, Андрій Коваль та Дмитро Усік. За умовами квесту до участі в акції допускалася “група підтримки”, яку склали помічник ректора зі студентських питань, доцент Орест Шумський, завідувач кафедри історії та політології, доцент Юрій Михальський та член Студентської ради університету Микола Похмурський-Панів.
Програма квесту передбачала глибоке знання історії Львова, пов’язаної саме з періодом ЗУНР, а також дуже добру фізичну підготовку (за 120 хвилин команда університету пройшла історичним центром Львова 15 локацій, що становить понад 8 кілометрів).
Участь у квесті це спроба повторити славетний шлях галицьких стрільців – оборонців української державності.