Участь у засіданні Правління Єврокооп

24.04.2018 12:25

У квітні 2018 року відбулася визначна подія для українського кооперативного руху – засідання Правління Єврокооп, для проведення якого до столиці прибули представники 11 країн Європи, що засвідчило важливість членства української кооперації у міжнародних європейських структурах. Це була чудова можливість обміну досвідом для країн-учасників, а також шанс для України продемонструвати національні звичаї, історію та особливості як повсякденного життя, так і ведення бізнесу.

Україну, яка була дванадцятою країною-учасницею засідання представляв Голова Правління Укркоопспілки – Ілля Леонідович Гороховський, а у семінарній частині заходу, з темою «Молодь та освіта», українську кооперативну освіту представили студенти Львівського торговельно-економічного університету та Полтавського університету економіки та торгівлі: Гавриляк Надія та Сінельнік Дмитро.

Студенти виступили з презентаційною доповіддю про важливість залучення молоді до кооперативної системи, її розвиток як майбутніх кооперативних лідерів та молодіжну політику кооперативного руху. Доповідь допомогла ознайомити іноземних колег з відносинами споживчих кооперативів з молоддю, діями з боку кооперативних ВИШів спрямованими на сприяння професійному розвитку майбутніх лідерів  і отримала виключно позитивні відгуки від європейських колег.