Участь в Zoom-конференціях та онлайн вебінарах

03.08.2020 11:42

14-29 липня 2020 року доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування та гарант освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти “Фінанси, банківська справа та страхування” Ірина Романівна Чуй взяла участь в Zoom-конференціях, онлайн вебінарах та навчальних семінарах, присвячених проблемам забезпечення академічної доброчесності та актуальним питанням наукових публікацій, що були організовані компанією Clarivate за підтримки Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Вебінар “Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави” об’єднав наступні теми: тема 1. Академічна доброчесність як чинник якості освіти; тема 2. Наукова етика та академічна свобода: виклики часу та ризики ціннісної трансформації; тема 3. Академічна доброчесність в університеті: нормативно-правове регулювання, технологічні рішення, популяризація; тема 4. Академічна етика vs наукометрія.

Zoom-конференція “Плагіат: Як зберегти репутацію?”, організована ГО ПРОГРЕСИЛЬНІ (об’єднанням освітян, громадських діячів та студентів, які прагнуть якісних змін в освіті) була присвячена правовому регулюванню академічної доброчесності, зокрема, формам порушення академічної доброчесності; різниці плагіату та академічному плагіату; повноваженням Нацагенства у сфері забезпечення дотримання принципів академічної доброчесності. Серед важливих питань, які обговорювалися, були smart-інструменти для пошуку плагіату в тексті (Unicheck Україна), дослідницька доброчесність та “хижацькі” конференції й “хижацькі” видання.

Серед навчальних продуктів платформи Clarivate Analytics була змога ознайомитися із інформаційною платформою “Web of Science: система пошуку наукової інформації” та її центральною базою даних Web of Science Core Collection. Серед пропонованих інструментів цікавими були створення профілю науковця (Publons і ResearcherID) та аналіз його публікаційної активності, можливості порівняння міжнародних наукових журналів.

Серія вебінарів “Аналіз наукової інформації: інформаційні інструменти Clarivate для вчених і адміністраторів” була присвячена функціям базового пошуку (комбінованому пошуку за автором, за організацією, професійній оцінці публікаційної активності (система InCites), аналізу профілю організації в Web of Science)

Вебінар “Практичні рекомендації з публікацій в міжнародних журналах” висвітлював поради, як обрати для публікації якісне наукове видання, як відокремити розсилки “хижацького” (сміттєвого, недобросовісного) журналу і його основні ознаки, а також можливості EndNote для роботи з бібліографією та практичні поради щодо підготовки наукової статті для публікації у міжнародних наукових виданнях.

Сертифікат 1
Сертифікат 2
Сертифікат 3
Сертифікат 4