Участь викладачів у міжнародній зимовій школі

30.01.2023 08:44

Викладачі університету: доцент кафедри теорії держави та права Голинська М. І. та доцент кафедри харчових технологій Давидович О. Я. взяли участь ІІ міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», яка проводилась в рамках імплементації проєкту Кафедри Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій».

У межах участі викладачам вдалося відвідати курси, які розкривають соціальні виміри європейських політик: семінар «Європейська соціальна політика»; інтенсив «Європейська політика соціальної згуртованості»; дистанційний курс «Європейська соціальна модель»; дистанційний курс «Інклюзивна політика ЄС в освіті»; дистанційний курс «Європейська політика соціальних інновацій»; дистанційний курс «Соціальні виміри європейських політик»; дистанційний курс «Європейські практики соціокультурного проєктування».
Розглядали питання, що стосувалися основних соціальних процесів в Європі, зокрема ЄС, Європейської соціальної політики, Європейської політики згуртованості, Європейської молодіжної політики, також розвиток системи компетенцій, пов’язаних з феноменом європейської соціальної моделі як інтегративною сферою соціальної інновації, в якій на перетині формуються соціальні принципи та цінності, установки та індикатори економічного прогресу, індивідуальне ставлення та переконання. Європейська соціальна модель (ESM) – це політична та соціально-економічна структура, спільна для більшості європейських держав, що характеризується державою добробуту, яка забезпечує кожному високий соціальний захист і права громадянства. Досліджувались питання соціальної стратифікації суспільства в ЄС, міграційні процеси та основні чинники впливу на них.
Окрема увага приділяється соціальній відповідальності бізнесу на європейських підприємствах та вивченню їх досвіду. Розвиток ринку праці європейських країн також розглядався відповідно до проблем, з якими вони стикаються, і характерних для всіх розвинених країн, особливо в умовах притоку мігрантів з України. Якість життя європейського населення та конкурентоспроможність підприємств ЄС набагато вищі за українські, тому ці знання про моделі, практики, політику тощо повинні бути широко поширеними серед українського населення.
За результатами участі доценти Голинська М. І. та Давидович О. Я. отримали Сертифікати.