Університетське управління: поглиблення інтернаціоналізації та культури якості

19.06.2018 15:14

Делегація університету у складі директора Центру міжнародної освіти та співпраці Тетяни Штанько та доцента кафедри іноземних мов Наталії Демчук взяла участь у науково-практичному семінарі "Університетське управління: поглиблення інтернаціоналізації та культури якості в університетах".

Захід об’єднав представників від 30 університетів з 6 країн (Україна, Молдова, Франція, Румунія, Грузія та Вірменія) у присутності представників Посольства Франції в Україні (Анн Дюрюфлє, радника з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні та директора Французького інституту в Україні, Фабріса Пето, аташе з питань співробітництва у галузі французької мови, Сільвена Ріголе, аташе з університетського і наукового співробітництва та Університетського Агентства Франкофонії (УАФ) (Роксани Цуркану, координаторки України та Молдови від Бюро центральної та східної Європи УАФ).
На пленарному засіданні свої доповіді презентували представники наступних ЗВО: Е. А. Росу, керівник відділу міжнародних зв’язків Університету медицини та фармації ім. І. Гатієгану, м. Клуж-Напока (Румунія); К. Н. Теодореску, начальник відділу аспірантури Універсіади Крайова (Румунія); О. Кнавель, керівник відділу міжнародних зв’язків Університету Страсбурга (Франція); М. Кодряну, старший менеджер по проектам УАФ.
Другий день семінару був присвячений обговоренню спеціалізованих тем за трьома секціями: Інтернаціоналізація університетів; Забезпечення якості; Розробка та управління проектами.
В рамках відповідних секцій розглядалися питання інтернаціоналізації університетів Центральної та Східної Європи, університетська гарантія якості та зв'язок між університетом та компонентом (факультетом), а також було обговорено механізм моніторингу, перспектив та контексту проектів для створення міжнародного партнерства. Спілкування в рамках програми заходу було плідними та корисними для усіх учасників, що сприятиме щонайменше збереженню в країнах та університетах учасників гідного місця французької мови, як чудового засобу спілкування, який об’єднує представників сфери освіти, науки та культури.