Урочиста посвята першокурсників

01.09.2018 09:02

1 вересня 2018 року на площі перед головним корпусом університету відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти найстарішого торговельно-економічного закладу вищої освіти України та Центральної і Східної Європи.

Розпочалися урочистості вшануванням хвилиною мовчання пам'яті  Героїв Небесної Сотні і учасників АТО, які героїчно загинули, захищаючи незалежність України, в тому числі випускників університету Дмитра Кузьміна, Тараса Бруса та Михайла Кварцяного. Студенти Анжеліка Федоренко та Микола Похмурський-Панів поклали квіти до могили Героїв на Полі почесних поховань Личаківського кладовища.
З вітальним словом до першокурсників, професорсько-викладацького складу та гостей свята звернувся ректор університету, професор П. О. Куцик. У виступі Петро Олексійович наголосив, що сьогодні першокурсники зустрічають незвіданий світ майбутньої професії, де попереду у них роки клопіткої праці, результати якої визначать подальше майбутнє. Також ректор побажав наукових здобутків, особистих звершень, що є важливою аксіомою у формуванні висококваліфікованого фахівця у галузі економіки та торгівлі.
Зі Словом божим до першокурсників їх батьків, викладачів та гостей звернувся капелан університету, отець Роман, благословивши та освятивши їх на добрі справи.
З вітальним словом від імені професорсько-викладацького складу університету виступила декан факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій, доцент Ю. В. Полякова.
Під звуки Гаудеамусу ректор університету, професор П.О. Куцик та студент магістратури Едуард Шепа передали символічний ключ знань першокурсниці Марті Волністовій. Студентка привітала колег-першокурсників з початком навчального року та запевнила присутніх гідно нести звання студента Львівського торговельно-економічного університет.
Музичним дарунком для першокурсників та всіх присутніх став виступ колективу університету – народної капели бандуристок "Галичанка" (художній керівник: Руслана Дробот.
Після завершення урочистої посвяти студенти провели зустріч з директором Інституту та деканами факультетів. На зустрічі першокурсників ознайомили зі структурою навчального закладу, професорсько-викладацьким колективом, а також урочисто вручено студентські квитки.