Урочистості з нагоди 207-ї річниці з часу заснування університету

31.05.2023 17:30

31 травня 2023 року в актовій залі відбулася урочиста академія з нагоди 207-ї річниці з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету, у якій взяли участь студенти та працівники закладу, а також запрошені гості.

Слово про етапи розвитку університету проголосив проректор з навчально-виховної роботи, проф. Степан Гелей. Після цього, слово надали капелану о. Роману Довганю, який привітав присутніх зі Святом та прочитав молитву в пам'ять про загиблих в російсько-українській війні.
Ректор університету, проф. Петро Куцик виступив з вітальним словом. У виступі Петро Олексійович щиро впривітав всіх, хто протягом 207 річного шляху примножував славні традиції університету та докладав вагомих зусиль у його функціонування й процвітання. Побажав примножувати енергію для реалізації нових звершень та цікавих задумів. Мирного неба, здоров’я, щастя та благополуччя Вам і Вашим сім’ям. Нехай у нас панує атмосфера єдиної родини, що є основою міцного фундаменту наших майбутніх успіхів і наукових досягнень. І нехай у Ваших серцях назавжди збережуться найяскравіші моменти життя у стінах рідної для нас Alma-Mater!
Після вітального слова, проф. Степан Гелей надав слово для оголошення розпорядження Верховної Ради України, Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації про нагородження викладачів заступнику голови Львівської обласної державної адміністрації, випускнику закладу Юрію Бучку та заступнику директора департаменту – начальнику управління ЛОВА, випускнику закладу Оресту Гриніву.
Юрій Бучко та Орест Гринів привітали всю університетську спільноту з уродинами та вручили відзнаки.
Після вручення відзнак,  слово для оголошення наказу ректора про нагородження професорсько-викладацького складу та співробітників університету почесними грамотами та грамотами університету надалося першому проректору проф. Марті Барні.
Почесними грамотами Львівського торговельно-економічного університету нагороджено:
– Мединську Тетяну Володимирівну – доцента кафедри фінансів, економічної безпеки, банківської справи та страхового бізнесу;
– Вовчанську Ольгу Михайлівну – доцента кафедри маркетингу;
– Степанова Андрія Валерійовича – доцента кафедри іноземних мов;
– Доманцевич Ніну Іванівну – професора кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю;
– Гирку Ольгу Ігорівну – доцента кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю.
Грамотою Львівського торговельно-економічного університету:
– Богонюк Галину Іванівну – доцента кафедри теорії держави та права;
– Скибіцького Богдана Анатолійовича – старшого викладача кафедри кримінального права та процесу;
– Фіцик Софію Олександрівну – доцента кафедри цивільного і господарського права та процесу;
– Пігоша Михайла Андрійовича – старшого викладача кафедри історії та філософії;
– Фединець Наталію Іванівну – доцента кафедри менеджменту;
– Бужанську Мар'яну Василівну – доцента кафедри харчових технологій;
– Демидчук Людмилу Богданівну – доцента кафедри підприємства, торгівлі та логістики;
– Бодака Михайла Богдановича – доцента кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю;
– Перепьолкіну Олену Олександрівну – доцента кафедри економіки;
– Тимочко Лесю Мирославівну – доцента кафедри іноземних мов;
– Сороку Галину Михайлівну – старшого викладача кафедри іноземних мов;
– Плешу Василя Івановича – старшого викладача кафедри комп'ютерних наук;
– Лебединець Андрія Ігоровича – аспіранта кафедри товарознавства, митної справи та управління якістю;
– Гап'як Галину Іванівну – головного диспетчера навчального відділу;
– Герасимчук Наталію Романівну – провідного бухгалтера;
– Юрків Олену Казимирівну – провідного фахівця кафедри туризму та готельно-ресторанної справи;
– Дідух Марію Миколаївну – провідного фахівця деканату факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування;
– Онишко Тетяну Сергіївну – провідного фахівця відділу моніторингу якості освіти та акредитації;
– Заставну Лесю Федорівну – провідного бібліотекаря;
– Бялик Леоніда Дмитровича – коменданта навчального корпусу № 3.
Наказ ректора про нагородження студентів університету премією Олени Степанів та Петра Франка зачитав проф. Степан Гелей.
Вручено премії ім. Олени Степанів:
– Матківській Катерині Володимирівні, здобувачці вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 071 "Облік і оподаткування" ОПП "Облік і оподаткування".
– Козловській Ірині Миколаївні, здобувачці вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 292 "Міжнародні економічні відносини" ОПП "Міжнародні економічні відносини".
Ім. Петра Франка:
– Янчин Катерині Євгенівні, здобувачці вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" ОПП "Митна справа".
– Лосик Марті Юріївні, здобувачці вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм" ОПП "Туризм".
– Попко Надії Тарасівні, здобувачці вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081 "Право" ОПП "Право".
Здобувачку вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 071 "Облік і оподаткування" Любов Мельниченко нагороджено грошовою премією за успіхи в навчальній та науковій роботі, активну участь у роботі студентського самоврядування.
У свою чергу, проректор з наукової роботи, проф. Богдан Семак оголосив наказ ректора про нагородження здобувачів вищої освіти університету з нагоди 207-ї річниці з часу заснування університету.
Далі, відбулося вручення іменних премій студентам.
Премію кафедри Туризму та готельно-ресторанної справи студентці 2-го курсу спеціальності "Туризм" Шушці Тетяні вручила проф. Ірина Мельник.
Премію кафедри Товарознавства, митної справи та управління якістю студентці 4-го курсу спеціальності "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" Кушик Іванні вручила завідувач кафедри, доцент Галина Шестопал.
Премію кафедри Підприємництва, торгівлі та логістики студентці 1-го курсу спеціальності " Підприємництво, торгівля та біржова діяльність " Штаюрі Анні вручив завідувач кафедри проф. Ігор Міщук.
Премії кафедри Менеджменту студентці 2-го курсу спеціальності "Менеджмент" Дудик Наталії, студентам 3-го курсу Гавриш Анастасії та Мозіль Ірині вручила завідувач кафедри, проф. Ольга Трут.
Премії благодійного фонду імені Петра Гудзоватого студентам 3-го курсу спеціальності "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" Локес Діані, Возній Тетяні, Мийсарош Мелані від імені колишнього випускника факультету, директора благодійного фонду Андрія Гудзоватого вручив декан факультету, проф. Володимир Гаврилишин.
Премію кафедри економіки вручила Наталія Міценко від випускників спеціальності студентам.
Від факультету права вручили іменні премії завідувач кафедри теорії держави і права доцент Марина Олашин; завідувач кафедри цивільного і господарського права та процесу, доцент Христина Горецька та доцент кафедри кримінального права та процесу Леся Скрекля.
Після завершення урочистої академії, розпочався святковий концерт за участі народної хорової капели "Мрія",  народної капели бандуристок "Галичанка"  та учасників студентської художньої творчості.