Відбулися збори викладачів та співробітників Львівського торговельно-економічного університету

31.08.2016 12:18

31 серпня 2016 року відбулися збори викладачів та співробітників Львівського торговельно-економічного університету.

Ректор Університету Петро Куцик звернувся до присутніх з вітальним словом попросив вшанувати хвилиною мовчання пам'ять викладачів . що відійшли у вічність та воїнів АТО, які героїчно загинули у війні з російським агресором.

П. Куцик зупинився на організації роботи колективу Університету в 2016-2017 навчальному році. Характеризуючи вступну кампанію на перший курс бакалаврату, спеціалістів, магістрів, ректор відзначив, що цього року на повний термін навчання набрано на 83 студенти більше. Характерною особливістю цьогорічного набору є те, що в Університет вступили студенти зі всієї України – південних та східних областей.

Ректор звернувся з проханням щодо оновлення сайтів факультетів і кафедр, що є вагомою складовою профорієнтаційної роботи. При організації роботи факультетів і кафедр в подальшому буде враховуватися безпосередній внесок працівників. Він також відзначив, що більшість спеціальностей які готує наш університет входять у десятку затребуваних в Україні. Це змушує нас вести конкурентну боротьбу за студента на ринку освітніх послуг. Саме тому важливим завданням залишається ліцензування нових спеціальностей.
Перший проректор Марта Барна, зупинилася на окремих пунктах Закону України "Про вищу освіту", які стосуються рейтингу викладачів. Дані підсумки будуть проведені в навчальному році двічі.

Проректор Університету проф. С. Гелей охарактеризував процес підготовки до відзначення 200-річчя заснування найстарішого торговельно-економічного навчального закладу, ознайомив викладачів та співробітників з проектом Постанови Верховної Ради України та озвучив Заходи з відзначення 200-річчя з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету. (Документи додаються).

Начальник штабу ЦО Володимир Кріп інформував про проведення навчань з цивільної оборони у вересні-жовтні 2016 року, евакуації у навчальних корпусах, гуртожитках та залік працівників університету з питань цивільної оборони.

Проект вноситься народним депутатом України Юринець О.В. (Блок БПП)

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України
"Про відзначення 200-річчя
Львівського торговельно-економічного університету"

У 2016 році виповнюється 200 років від часу заснування Львівського торговельно-економічного університету – найстарішого торговельно-економічного навчального закладу України.

Львівський торговельно-економічний університет – один із провідних вітчизняних вищих навчальних закладів, що проводить навчання за багатьма сучасними спеціальностями вищої освіти, здійснює наукові дослідження в різних галузях знань, створює наукові основи соціально-економічного, торговельного та культурного розвитку держави.
Враховуючи вагомий внесок Львівського торговельно-економічного університету в започаткування, розвиток та утвердження торговельно-економічної освіти і науки на етнічних землях України, підготовку висококваліфікованих фахівців, створення провідних наукових шкіл, підвищення інтелектуального й культурного рівня суспільства, піднесення міжнародного престижу вітчизняної торговельно-економічної освіти і науки.

Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

1. Урочисто відзначити у листопаді-грудні 2016 року на державному рівні 200-річчя заснування Львівського торговельно-економічного університету.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

- у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет із підготовки і проведення заходів щодо урочистого відзначення 200-ї річниці заснування Львівського торговельно-економічного університету;

- після утворення організаційного комітету у двотижневий термін розробити план заходів з нагоди урочистого відзначення 200-ї річниці заснування Львівського торговельно-економічного університету;

- відзначити Почесними грамотами Кабінету Міністрів України ветеранів, активістів та професорсько-викладацький склад Львівського торговельно-економічного університету.

3. Рекомендувати Національному Банку забезпечити карбування та введення в обіг ювілейних монет і пам’ятної медалі, присвячених 200-річчю Львівського торговельно-економічного університету.

4. Рекомендувати Державному департаменту зв’язку та інформатизації видати серію поштових марок та художнього немаркованого конверту, присвячених 200-річчю Львівського торговельно-економічного університету.

5. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводяться з нагоди 200-ї річниці заснування Львівського торговельно-економічного університету, та організувати тематичні телевізійні та радіопередачі, присвячені цій ювілейній даті.

6. Вважати за необхідне проведення міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій та "круглих столів", присвячених діяльності Львівського торговельно-економічного університету, а також висвітлення передового досвіду торговельно-економічної освіти та наукових досягнень вчених університету. Ознайомити молодь Львівського торговельно-економічного університету з життєвим шляхом та науковими здобутками відомих професорів і вчених.

7. Голові Верховної Ради України взяти участь в урочистостях, присвячених 200-річчю Львівського торговельно-економічного університету.

8. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Голова Верховної  Ради України                                            А. В. Парубій

ЗАХОДИ
з відзначення 200-річчя з часу заснування Львівського
торговельно-економічного університету

1. Відкриття меморіальної таблиці на фасаді будинку Даровського, що знаходиться на вул. Вірменській, 2. ( листопад 2016 року).

2. Проведення Всеукраїнського з'їзду асоціації випускників Львівського торговельно-економічного університету. (вересень 2016 року).

3. Розгорнута виставка світлин та документів на тему: "Львівському торговельно-економічному університету – 200 років". ( вересень-жовтень 2016 року).

4. Відкриття пам'ятних таблиць випускникам університету, кавалерам ордена "За мужність" ІІІ ступеня Кузьміну Дмитру Володимировичу та Брусу Тарасу Романовичу, які героїчно загинули на Донеччині, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, на фасаді навчального корпусу університету, що знаходиться на вул. У. Самчука, 9. ( вересень 2016 року).

5. Універсіада студентів Львівського торговельно-економічного університету, присвячена 200-річному ювілею. (вересень-жовтень 2016 року).

6. Презентація гербу та хоругви Львівського торговельно-економічного університету. (жовтень 2016 року).

7. Міжнародна наукова конференція "200 років на службі українській науці та освіті", присвячена 200-річчю з часу заснування Львівського торговельно-економічного університету. ( жовтень 2016 року).

8. Виставка наукових, науково-популярних праць, підручників Львівського торговельно-економічного університету виданих за період діяльності навчального закладу.( жовтень 2016 року).

9. Студентська наукова конференція на тему: "Нашій Almamater 200 років". (жовтень 2016 року).

10. Покладання квітів до пам'ятника розстріляним у липні 1941 року професорам, у числі яких були професори Академії заграничної торгівлі Генрик Корович та Станіслав Ружевич. (листопад 2016 року).

11. Організація та проведення циклу просвітницьких теле- та радіопередач до 200-річного ювілею Львівського торговельно-економічного університету. (протягом 2016 року).

12. Організація випуску ювілейних монет і поштових марок, присвячених 200-річчю Львівського торговельно-економічного університету. (листопад 2016 року).

13. Відзначення державними нагородами ветеранів, активістів та викладачів з нагоди 200-річчя Львівського торговельно-економічного університету. (жовтень 2016 року).

14. Божественна подячна св. Літургія в Архикатедральному соборі св. Юра за здоров'я викладачів, співробітників, аспірантів, студентів та випускників Львівського торговельно-економічного університету. (листопад 2016 року).

15. Панахида в Архикатедральному соборі св. Юра за невинно убієнними і тими, хто навчався і працював у Львівському торговельно-економічному університеті та відійшов у кращий світ. (листопад 2016 року).

16. Ювілейна академія у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької з нагоди 200-річчя Львівського торговельно-економічного університету. (листопад 2016 року).

17. Здійснення другого видання монографії "Львівський торговельно-економічний університет. Нарис історії". (2016-2017 роки).

Ректор                                П. О. Куцик

Фотогалерея:

DSC 8340
  • DSC 8340
DSC 8355
  • DSC 8355
DSC 8364
  • DSC 8364
DSC 8369
  • DSC 8369
DSC 8372
  • DSC 8372
DSC 8373
  • DSC 8373
DSC 8375
  • DSC 8375
DSC 8385
  • DSC 8385
DSC 8390
  • DSC 8390
DSC 8392
  • DSC 8392
Відображено зображень з 1 по 10 із 10