Відбувся тренінг «Стратегічні пріоритети і тактичні засоби удосконалення навчального процесу: досвід ЄС»

24.04.2014 16:04

23 квітня 2014 року відбувся тренінг «Стратегічні пріоритети і тактичні засоби удосконалення навчального процесу: досвід ЄС», проведений доцентом кафедри економіки підприємства Русланом Лупаком. Тренінг пройшов в межах міжнародного проекту La Manche «Лідерство та управління змінами у вищій освіті» програми Tempus. Тренінг є частиною циклу з чотирьох заходів, які висвітлюють ключові проблеми вищої освіти в сучасних умовах, зокрема стосуються актуальних проблем лідерства та управління змінами, в тому числі стратегічного планування у ВНЗ.

Учасниками тренінгу були викладачі, працівники, студенти Львівської комерційної академії та представники інших навчальних закладів, загалом 28 осіб. Із вступним словом виступила директор Інституту економіки і фінансів доцент Герасименко Тамара Олегівна.

У тренінгу висвітлено передумови інституційних змін організаційної структури європейських навчальних закладів із врахуванням їх наслідків на побудову навчального процесу. Підтверджено доцільність проведених заходів щодо зміни менталітету студентського життя, формування системного зв’язку освіти і наукових дослідження до підприємництва, створення умов самореалізації, самовдосконалення, самовираження, що, в свою чергу, забезпечувало перехід від концепції лекційного заняття до комплексу практичного усвідомлення реальності бізнес-процесів, створення лабораторій «постійної бізнес-практики» у навчальному процесі.

Звернено увагу на структуру курсів підприємницької підготовки, функціональний підхід до формування підрозділів із забезпечення бізнес-підготовки студентів. Доведено, що факторами успіху таких інституційних змін слід вважати налагоджену координаційну роботу, сформовану команду-патріотів власної справи, інформаційний контроль та свідомість ректорату. Попри це зміни відбувались за значних проблем реалізації досвіду і знань, забезпечення працевлаштування та пошуку фінансових ресурсів, покращення культури та менталітету.

У підсумку вирішено, що інституційні зміни є необхідними, оскільки враховують сучасні потреби ринку праці та розширення бізнес-пропозицій. При цьому важливим залишаються людські ресурси і їх потреби, соціальна відповідальність, патріотичність, довіра, контроль та адміністративна підтримка.

Фотогалерея:

IMG 4385
  • IMG 4385
DSC09903
  • DSC09903
DSC09916
  • DSC09916
IMG 4375
  • IMG 4375
IMG 4376
  • IMG 4376
IMG 4377
  • IMG 4377
IMG 4379
  • IMG 4379
IMG 4383
  • IMG 4383
Відображено зображень з 1 по 8 із 8