Відкрита загальноуніверситетська лекція на тему "Фінансові посередники"

02.04.2018 15:16

30 березня 2018 року в університеті відбулася відкрита загальноуніверситетська лекція завідувача кафедри фінансів, кредиту та страхування, д.е.н., професора Черкасової С. В. на тему "Фінансові посередники" з навчальної дисципліни "Фінансовий ринок" для студентів 4-го курсу напряму підготовки 6.030508 "Фінанси і кредит" та 2-го курсу скороченого терміну навчання спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування".

Під час викладення лекційного матеріалу були висвітлені питання суті, значення та функцій фінансових посередників в економіці, розглянуті переваги їх діяльності в умовах розвиненого фінансового ринку. Лектором були визначені особливості національної моделі фінансового посередництва, охарактеризовані проблеми діяльності банків і небанківських фінансових інститутів у вітчизняній практиці. Окремо були розглянуті шляхи та напрями посилення вагомості діяльності фінансових посередників у забезпеченні фінансування економічного зростання та розвитку фінансової системи України.
В обговоренні відкритої лекції прийняли участь: керівник відділу моніторингу якості освіти та акредитації, професор Медвідь Л. Г.; декан факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій, доцент Полякова Ю. В.; декан факультету товарознавства, управління та сфери обслуговування, доцент Гаврилишин В. В.; директор Інституту економіки та фінансів, доцент Герасименко Т. О.; завідувач кафедри бухгалтерського обліку, професор Бачинський В. І.; завідувач кафедри фізичного виховання та спорту, доцент Блащак І. М.; завідувач кафедри менеджменту, професор Трут О. О.; д.е.н., професор кафедри підприємництва, торгівлі та логістики Міщук І. П.; доцент кафедри фінансово-економічної безпеки та банківського бізнесу Рущишин Н. М.; доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування Чуй І. Р., доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування Власюк Н. І., доцент кафедри фінансів, кредиту та страхування Юсипович О. І.
Під час обговорення всі виступаючі відзначили високий рівень прочитаної лекції, її актуальність та фаховість.