Відкрите заняття доцента Наталії Ковалик

23.03.2023 14:59

22 березня 2023 року відбулося загальноуніверситетське відкрите практичне заняття завідувача кафедри іноземних мов, доцента Ковалик Наталії Василівни з дисципліни «Іноземна мова наукового та ділового спілкування (англійська)» на тему «Academic Writing /Академічне письмо» для здобувачів 1 курсу третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальностей «Економіка», «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Мета заняття  ̶  розвиток умінь та навичок застосування базових мовних кліше у тематичних комунікативних моделях; удосконалення навичок усного монологічного та діалогічного мовлення; розвиток та активізація ситуативного мовлення; удосконалення умінь та навичок логічного мислення; формування творчих здібностей та креативного мислення здобувачів у наближених до реалій академічних ситуацій.
На відкритому практичному занятті були присутні: ректор університету, проф. Куцик П.О.; перший проректор, проф. Барна М.Ю.; проректор з наукової роботи, проф. Семак Б.Б.; керівник відділу моніторингу якості освіти та акредитації, проф. Медвідь Л.Г.; декан факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій, проф. Полякова Ю.В.; декан юридичного факультету, проф. Котуха О.С.; завідувачка кафедри теорії держави і права, доц. Олашин М.М.; завідувачка кафедри цивільного і господарського права та процесу, доц. Горецька Х.В.; доцент кафедри іноземних мов Дубравська Д.М.; доцент кафедри іноземних мов Степанов А.В.; ст.викл. кафедри іноземних мов Сорока Г.М.; ст.викл. кафедри іноземних мов Яремій Ю.О.; ст.викл. кафедри іноземних мов Левицька-Ревуцька О.Є.; викл. кафедри іноземних мов Короленко М.О.
Під час обговорення присутні відзначили високий професіоналізм та педагогічну майстерність викладача, а також сучасність представлених матеріалів заняття здобувачам третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти для отримання ними необхідних компетентностей навчальної дисципліни. Також було відзначено прогресивний інноваційний формат проведеного заняття, його високий науковий та навчально-методичний рівень, його актуальність та креативність.
Високу якість заняття забезпечили наявність авторського підручника «Англійська мова для аспірантів та здобувачів наукового ступеня доктора філософії» та мультимедійна презентація, яка посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу заняття. Важливо, що здобувачі активно приймали участь у занятті, вільно володіли іноземною мовою.
Загалом відкрите практичне заняття завідувача кафедри іноземних мов, доцента Ковалик Наталії Василівни з дисципліни «Іноземна мова наукового та ділового спілкування (англійська)» на тему «Academic Writing /Академічне письмо» для здобувачів 1 курсу третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальностей «Економіка», «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відповідає навчальній програмі дисципліни, досягло своєї мети й відповідає сучасним вимогам вищої школи.