Відзначено Міжнародний день студента

15.11.2019 17:42

14 листопада 2019 року в університеті відбулося святкування Міжнародного дня студента, в межах якого Студентською радою спільно з деканатами та за активного сприяння ректорату організовано і проведено "Студентський ярмарок" та концертне ярмаркове дійство.

Слід відзначити, що з нагоди свята та з метою реалізації принципів студентського самоврядування  наказом ректора на цей день всі керівні повноваження були делеговані студентському ректорату: ректором "став" голова студради Олег Бойко, а деканами – голови студрад факультетів  Богдан Піддубний, Оксана Салань, Габріелла Нодь і Вікторія Єрмілова.
Ректор, професор П.О. Куцик у вітальному слові коротко нагадав присутнім історію відзначення Міжнародного дня студента, побажав усім його учасникам гарного святкування, а також закликав  бути гідними носіями почесного звання "студент Львівського торговельно-економічного університету".
Ведучими ярмарку та концертної програми були Крістіна Мамчур та Ілля Саєнко.
“Торговельні команди” 4-х факультетів запропонували численним гостям та відвідувачам продукцію формату кулінарного “handmade” (кондитерські вироби, оригінальні закуски, гарячі страви, напої та коктейлі у “святковому” виконанні). Особливістю нинішнього ярмарку було те, що кожен факультет репрезентував окрему національну кухню: європейську (італійську, французьку), українську, східні кухні тощо.
Гостями ярмарку були волонтери ГО "Зробимо разом"  і "Громадська надія", які презентували і запросили студентів ЛТЕУ підтримати міський медичний проект № 183 "Дай немовляті шанс на повноцінне життя. Сучасне діагностичне обладнання в пологовий на Рапопорта, 8".
Протягом свята присутніх розважали активні учасники студентської творчості університету. Запальні вокальні композиції “Пісню сміливих дівчат”, "Та-та-танці" і "Червону руту" заспівали Роксолана Олеш та Юлія Ягельницька), а ліричну пісню "Човен" - Вероніка Терех. Беззаперечного драйву додала глядачам студентська денс-команда факультету МЕВ та ІТ, виконавши запальну танцювальну композицію "МЕВ-тайп".
Святковий настрій глядачів підняв несподіваний, але цілком очікуваний, візит “ярмаркових гостей". Ними стали веселі першокурсники ІЕФ - команда “Батяри", які потішили всіх присутніх веселим народним танцювальним конкурсом.
Завершилося свято популярними вокальними композиціями "Обійму" і "Мамо, я закохався" у професійному виконанні випускника університету Едуарда Шепи, яку веселе “ярмаркове товариство” перетворило у дружній хоровий спів та запальні танці.
Крім того, учасники ярмаркового дійства та всі студенти університету мали змогу продовжити святкування, відвідавши святкову вечірку у найбільш популярному нічному клубі м. Львова "FESTrepublic".