Вийшов з друку підручник «Економіка підприємництва»

01.04.2020 11:53

Вийшов з друку підручник «Економіка підприємництва» (Економіка підприємництва : підручник / за ред. проф. Л. В. Фролової. Одеса : Бондаренко М. О., 2020. 708 с.), підготовлений авторським колективом вчених з 16 закладів вищої освіти України.

В межах Угоди про партнерство і співробітництво між Львівським торговельно-економічним університетом та Одеським національним політехнічним університетом до авторського складу увійшли професори Львівського торговельно-економічного університету д.е.н. Васильців Т.Г. (кафедра фінансів, кредиту та страхування), д.е.н. Лупак Р.Л. та д.е.н. Міценко Н.Г. (кафедра економіки).
Підручник - дорожня карта, яка дозволить не тільки детально розібратися з ключовими складовими економіки підприємницької діяльності, а й надасть практичні інструменти для здійснення перших кроків, щоб стати успішним та впевненим підприємцем.
Метою підручника є формування наукового світогляду та сукупності знань і навичок використання наукового інструментарію, теорії та практики господарювання, конкретних форм і методів управління, принципів формування і використання виробничого потенціалу; взаємодії всіх видів ресурсів з використанням фундаментальних та спеціальних підходів та методів до підвищення ефективності управління підприємницькими структурами різних галузей на основі аналізу, планування та контролю їх діяльності.
Підручник містить 33 розділи, які об’єднані у 2 частини. Перша частина охоплює 17 розділів, які дають уявлення про загальні аспекти економіки підприємництва. Друга частина підручника містить 16 розділів, які розкривають особливості економіки певних галузей підприємництва. Кожен розділ підручника представляє методичний комплекс і містить: навчальні цілі, теоретичний виклад матеріалу, аналітичний інструментарій, питання для самоконтролю, практичні завдання. Наявність в додатках форм фінансової та статистичної звітності надає розуміння повного циклу здійснення економічної діяльності та відображення її результатів у формі звітів.
Підручник буде корисний здобувачам освіти (передусім, зі спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»), викладачам та фахівцям у сфері економіки підприємництва.