Вийшов з друку підручник викладачів університету

18.09.2020 19:05

З нагоди 80-річчя заслуженого діяча науки і техніки України, д.т.н., професора І. В. Сирохмана вийшов з друку підручник “Якість і безпечність харчової продукції традиційних та інноваційних технологій”.

Автори:  І. В. Сирохман, Т. М. Лозова, О. І. Гирка (Львівський торговельно-економічний  університет)  та М. І. Філь (Львівський національний університет ім. Івана Франка).
У підручнику виділені сучасні проблеми якості та безпечності харчової і продукції ресторанного господарства в світі з аналізом законодавчої бази в Україні, особливо щодо державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти.
Провідне місце займають узагальнення щодо забезпечення якості і безпечності зерна, хлібобулочних виробів, відповідних груп кондитерських, харчових жирів, молочних продуктів, м’яса і м’ясних виробів. Значна увага приділена формуванню якісних показників різних груп харчових продуктів з використанням досягнень науки для певних категорій споживачів. На основі чисельних досліджень вчених різних країн порівняні якісні зміни різних груп пакованої продукції під час зберігання з урахуванням умов і строків зберігання.
Підручник розрахований на підготовку фахівців зі спеціальностей “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, “Харчові технології”, “Готельно-ресторанна справа”, а також бути корисним і для всіх допитливих у здоровому харчуванні.