Виїзні заняття на Моршинському заводі мінеральних вод

10.11.2018 12:35

8 листопада 2018 року для студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» під керівництвом доцентів кафедри товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів Лебединець В.Т. та Донцовою І.В. проведено виїзні заняття з дисциплін «Товарознавство смакових товарів» і «Мікробіологія» на базі ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод».

Мета заняття – формування професійних умінь і навичок на основі отриманих в університеті теоретичних знань.
На першому етапі заняття студенти побували біля природніх джерел. На наступному етапі студенти відвідали виробничі потужності ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод", де мали змогу детально ознайомитися з повним циклом технологічного процесу виробництва цінної води. Всі процеси на заводі є максимально автоматизованими.
Слід відзначити, що на заводі ретельно проводитися вхідній контроль сировини та матеріалів, попередньо випробовуються таропакувальні матеріали, а саме бутлі, етикетки, пробки, термозбіжні етикетки-ковпачки на відповідність міжнародним стандартам.
Кожна партія води проходить контроль якості та відповідності за органолептичними і фізико-хімічними показниками в сертифікованій лабораторії заводу. Студенти факультету також були залучені до оцінки якості зразків природно-столової води "Моршинська".
Одночасно студенти змогли відвідати мікробіологічну лабораторію заводу, яка оснащена сучасними приладами та обладнанням для  дослідження мінеральної столової води за мікробіологічним показниками, а саме кількістю МАФАМ, БГКП, патогенних мікроорганізмів і дріжджів.
Студенти протягом екскурсії задавали різноманітні запитання, на які отримали практичні та ґрунтовні відповіді від фахівців з виробництва.
Викладачі та студенти висловлюють велику вдячність керівництву та працівникам ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод" за таку унікальну можливість розширити свої знання з дисциплін  «Товарознавство смакових товарів» і «Мікробіологія».

Для відома
Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» входить до складу IDS Group Ukraine, що поєднує також компанії «Індустріальні й дистрибуційні системи» (Київ), IDS Aqua Service (раніше «Нова»), Трускавецький завод мінеральних вод і Миргородський завод мінеральних вод і випускає мінеральну воду під торговельними марками «Миргородська», «Моршинська», «Трускавецька», «Старий Миргород», «Сорочинська», «Аляска», «Аква Няня», а також є імпортером грузинської «Боржомі».

Сьогодні Моршинський завод мінеральних вод – це потужне інноваційне виробництво із сучасним високотехнологічним устаткуванням. На підприємстві ефективно працюють системи контролю якості, які дозволяють зберегти природні властивості води. У 2012 році на підприємстві були Сертифіковані по Системі управління якістю у відповідності з ISO 9001 та Системі управління безпечністю у відповідності з ISO 22 000.