Виставка “Український етнічний бренд – вишивка” на товарознавчо-комерційному факультеті

20.05.2016 09:52

Кожного третього четверга місяця травня вся Україна відзначає День вишиванки. Цього дня і дорослі, і діти одягають українські вишиті сорочки та традиційне вбрання, щоб підкреслити свою національну приналежність та продовжити життя національного костюму, історія якого нараховує сотні років.

19 травня 2016 року на товарознавчо-комерційному факультеті відкрилась виставка робіт викладачів, студентів та працівників факультету "Український етнічний бренд – вишивка".

Серед виставлених робіт на нашій виставці можна було побачити унікальні автентичні українські вишиті сорочки, рушники, скатертини, серветки, картини, ікони.

Вагомий внесок у представлену експозицію зробили доцент кафедри товарознавства непродовольчих товарів Демидчук Л.Б., доцент кафедри товарознавства і технологій виробництва харчових продуктів Палько Н.С. та асистент Бойдуник Р.М., доценти кафедри харчових технологій та готельно-ресторанного бізнесу Петришин Н.З., Бліщ Р.О., Багрій Л.М., доцент кафедри інформаційних систем у менеджменті Гудзовата О.О., провідний фахівець навчально-наукового інформаційного інституту Стахів Г.Й., фахівець деканату Дідух М.М. Активну участь у виставці прийняли всі працівники товарознавчо-комерційного факультету Львівського торговельно-економічного університету.

Усі представлені на виставці роботи присвячені українським традиціям, звичаям, національному колориту, кожна з них створювала атмосферу спокою, гармонії, доброти та душевного тепла. В такій атмосфері і перебували гості, котрі завітали на нашу виставку.

Ідею відзначення Дня вишиванки запропонувала у 2006 році студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Леся Воронюк. А у 2012 році встановлений рекорд Гіннеса – в одному місці одночасно зібралися 4189 осіб у вишиванках. Цього року свято набуває особливого змісту, адже уособлює у собі єднання українців на традиціях поколінь, поваги до історії України та її культури.

Фотогалерея:

1
  • 1
2
  • 2
3
  • 3
4
  • 4
5
  • 5
Відображено зображень з 1 по 5 із 5