Візит делегації університету в Республіку Молдова

17.09.2018 15:47

11-14 вересня 2018 року делегація університету у складі ректора, професора П. О. Куцика, проректора з наукової роботи, професора Б. Б. Семака та професора кафедри підприємництва, торгівлі та логістики В. В. Апопія здійснила робочий візит у Республіку Молдова, де взяла участь у цілому ряді заходів з нагоди 150 річниці з часу створення першого споживчого товариства у Молдові та 25-річчя з моменту заснування Торгово-кооперативного університету Молдови. Також від України у святкових заходах взяли участь перший заступник голови Правління Укркоопспілки М. В. Людвічук та ректор Полтавського університету економіки та торгівлі, професор О. О. Нестуля.

На урочистому засіданні, котре відбулося у Палаці Республіки у місті Кишинів, з вітальним словом від делегації України виступив М. В. Людвічук, котрий тепло привітав кооператорів Молдови з святом.
У межах цих заходів учасники делегації провели цілий ряд зустрічей з працівниками споживчої кооперації Молдови та керівництвом і науковцями Торгово-кооперативного університету Молдови, котрий є базовим вищим навчальним закладом з підготовки фахівців для системи споживчої кооперації республіки. Відбувся предметний обмін думками та досвідом стосовно нагальних проблем та перспективних напрямів інноваційного розвитку вищої кооперативної освіти та системи споживчої кооперації загалом у наших країнах.
В межах святкових заходів делегація університету взяла активну участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції на тему «Інноваційний, партнерський, інклюзивний розвиток кооперативів: теорія, практика, перспективи», котра відбулася на базі Торгово-кооперативного університету Молдови. З вітальним словом до організаторів та учасників конференції звернувся ректор університету, професор П.О. Куцик.
Слід відзначити, що у роботі конференції взяли участь науковці з 9 країн. На конференції розглядалися актуальні для кооперації Молдови та інших країн проблеми, визначались шляхи їх вирішення та пропонувалися інноваційні підходи адаптації господарської діяльності різних видів кооперативних підприємств до новітніх економічних умов.