Візит до Республіки Молдова

23.09.2017 09:19

21-22 вересня 2017 року делегація університету у складі ректора, професора П. О. Куцика, проректора з наукової роботи, професора Б.Б. Семака та завідувача кафедри підприємництва, торгівлі та логістики, професора В. В. Апопія здійснила візит до Республіки Молдова, де взяла участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції на тему «Розвиток торговельних відносин з позицій перспективи економічної інтеграції Республіки Молдова до міжнародної економіки».

Організатори заходу – Торговельний кооперативний університет Молдови та Національний інститут економічних досліджень Академії наук Республіки Молдова. Львівський торговельно-економічний університет виступив одним із співорганізаторів конференції спільно з Міністерством економіки та інфраструктури Республіки Молдова та Молдкоопом.
У роботі конференції взяли участь та виступили з доповідями представники Молдови, України, Польщі, Іспанії, Фінляндії, Угорщини, Білорусі та Румунії.
На конференції розглядалися актуальні для економіки Республіки Молдова та інших європейських країн проблеми взаємовигідних торговельних відносин, розвитку торговельної інфраструктури, забезпечення якості та безпечності споживчих товарів, посилення взаємозв’язків між бізнес-середовищем, урядовими структурами та науковцями, впровадження інновацій у навчальний процес та підготовку фахівців для сфери торгівлі. В рамках роботи конференції відбулося пленарне засідання та шість секційних засідань. Роботою однієї з секцій спільно з колегами з Молдови керував ректор університету, професор П.О. Куцик.
Делегація університету ознайомилися з системою організації навчального процесу та наукової діяльності Торговельного кооперативного університету Молдови. Під час візиту відбулись ділові зустрічі з ректором Торговельного кооперативного університету Молдови, професорм Л. А. Шавгою та керівництвом Молдкоопу, де були обговорені актуальні проблеми вищої освіти та споживчої кооперації обох країн.