Візит професора Страсбурзького університету

22.02.2019 15:27

17-21 лютого 2019 року в університет завітав професор Страсбурзького університету, директор програми професійної підготовки студентів бакалаврату (ліцензіату), відповідальний за співпрацю з країнами Східної Європи в межах франкомовних програм Жан-Клод Мільйон.

Професор прочитав лекцію для студентів на тему «Панорама економіки Франції: малі та середні підприємства та динаміка підприємницької діяльності»
Під час лекції студенти дізналися про важливу роль малого і середнього бізнесу в економіці країн Європи та Франції, зокрема, про економічний статус Франції, яка претендує на позицію лідера в Європі в перспективі наукових досліджень, як наприклад штучний інтелект. Завдяки динамізму French-Tech та інших інструментів, які сприяють розвитку підприємництва, Франція підтверджує свою позицію « start-up Nation».
Також Жан-Клод Мільйон зустрівся з професорсько-викладацьким складом університету. Під час зустрічі він розповів про переваги дуальної освіти у Франції, однієї з популярних форм підготовки фахівців у європейських країнах та намаганню вишів відповідати вимогам сучасного ринку праці. Поєднання університетської теоретичної компоненти із практичною підприємницькою, в своїй сукупності, сприяє професіоналізації студентів та, як результат, їх швидкому працевлаштуванню.
На завершення робочого візиту професор Страсбурзького університету провів підсумкову розмову з ректором, професором П. О. Куциком на якій обговорено напрямки потенційної співпраці на короткостроковий та тривалий період.