Визначення напрямів подальшого розвитку спеціальності «Облік і оподаткування»

29.09.2021 09:41

27-28 вересня 2021 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося засідання круглого столу в рамках розширеного засідання підкомісії з обліку і оподаткування науково-методичної комісії з бізнесу, управління та права, де взяли участь представники провідних навчальних закладів України. Університет представили ректор, професор Куцик П. О., завідувач кафедри обліку, контролю, аналізу та оподаткування, професор Воронко Р. М. та член підкомісії, проф. Бачинський В. І.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось та голова підкомісії з обліку і оподаткування НМК Микола Бондар, які наголосили на необхідності проведення таких наукових заходів та відзначили актуальність обговорення питань щодо визначення напрямів подальшого розвитку спеціальності «Облік і оподаткування».
У рамках заходу обговорено пропозиції щодо внесення змін у зміст Стандартів вищої освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування» для першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів. Також обговорено підходи та розроблено пропозиції до формування освітнього процесу підготовки фахівців з обліку і оподаткування.
З пропозиціями щодо удосконалення стандартів спец. «Облік і оподаткування» та напрямів підвищення якості освітнього процесу виступив ректор ЛТЕУ, проф. Куцик П. О.
Окремі проблемні питання з формування навчальних планів вибіркових дисциплін окреслив проф. Бачинський В. І. При розгляді змін до окремих пунктів компентентностей та результатів навчання доцільні пропозиції вносив проф. Воронко Р. М.
У рамках роботи круглого столу відбулись творчі зустрічі між представниками ЛТЕУ та університетів Луцька, Тернополя, Львівської політехніки і Мукачева.