Волонтерство спільно з Зеленим Хрестом

19.09.2019 13:42

Студент університету Максим Юрчук взяв участь у волонтерській програмі за сприяння Erasmus+, товариства Зелений Хрест та Національної асамблеї осіб з інвалідністю України. Програма заходу передбачала для людей з обмеженими можливостями екскурсію Львовом та вікенд на природі (сплав по річці Дністер). Участь у заході взяли близько 70 осіб з різними вадами здоров’я, представники з України, Польщі, Молдови, Грузії, Латвії та Португалії.

Волонтерська програма розпочалася з екскурсії Львовом, де Максим мав змогу, разом з іноземцями прогулятися по старому Львову у супроводі висококваліфікованого гіда.
Сплав проходив у селі Долина, що на Івано-Франківщині. Маршрут передбачав три зупинки кожні 10-20 км, де учасники залишались на нічліг. Найвеселіше дійство зазвичай було ввечері, коли всі збирались довкола багаття, співали пісні, розповідали цікаві історії з життя. Хотілося б відмітити роботу волонтерів та інструкторів, які постійно приділяли увагу і допомагали всім присутнім.
За словами Максима, він був шокований здатністю цих людей долати проблеми та, особливо, їх волею до повноцінного життя. Цитата: “От ми живемо, маємо дві ноги, дві руки, бачимо, чуємо. А ці люди позбавлені цього. Та не зважаючи на це, вони не здаються, а продовжують боротися за своє право бути повноцінною частиною суспільства. Я був сильно вражений спостерігаючи за ними.”
Що ми маємо? Зустріч з талановитими, фантастичними та цікавими людьми. Вони показали нам наскільки життя різноманітне та різнобарвне і, як багато ми втрачаємо, проводячи свої будні у чотирьох стінах. Незважаючи на те, чи це гуртожиток, чи  орендована квартира. Все одно наскільки вони комфортабельні, це не замінить насиченого подіями життя.
Ми дуже вдячні, всією студентською та викладацькою громадою, програмі  Erasmus+ та голові товариства Зелений Хрест, Олександру Волошинському, за таку грандіозну можливість. Закликаємо наших студентів, спонсорів та партнерів долучатися до подібних заходів!