Заходи щодо запобігання епідемії

13.03.2020 13:05

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширення на території України коронавірусу СОУГО- 19” і листа Міністерства освіти і науки України №1/9-154 від 11.03.2020 р. та з метою запобігання захворюванням і поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом" Наказом ректора № 77/01 від 12 березня 2020 р. визначені заходи щодо запобігання епідемії коронавірусної інфекції та недопущення її поширення.

1.    Установити у Львівському торговельно-економічному університеті карантин з 12 березня до 3 квітня 2020 року.
2.    На період карантину заборонити аудиторні заняття для здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання, а також проведення всіх масових заходів освітнього, наукового, соціального та іншого характеру у всіх корпусах і на території Університету (у тому числі гуртожитків).
3.    Інституту економіки та фінансів, факультетам і кафедрам забезпечити умови для самостійного вивчення здобувачами вищої освіти матеріалу дисциплін навчального плану з використанням технологій дистанційного навчання (індивідуального вивчення електронних лекцій, індивідуальних і інтерактивних групових консультацій, вебінарів з обговорення навчального матеріалу через Sкуре, тестування тощо).
4.    Директорам інститутів і коледжу, деканам факультетів і завідувачам кафедр забезпечувати роботу науково-педагогічних, педагогічних і інших працівників за затвердженими робочими графіками, а для науково-педагогічних працівників також запланувати інші види робіт (методичну, наукову, організаційно-педагогічну тощо).
5.    На період карантину директору Інституту економіки та фінансів, деканам факультетів і завідувачам кафедр забезпечити розробку та оприлюднення на їх сайтах і в соціальних мережах графіків індивідуальних та інтерактивних групових консультацій викладачів, вебінарів з обговорення навчального матеріалу через 8куре тощо.
6.    Науково-педагогічним працівникам кафедр організувати контроль засвоєння здобувачами вишці освіти лекційного матеріалу, передбаченого робочими програмами навчальних дисциплін за зазначений період за допомогою центру дистанційних технологій навчання.
7.    Завідувачам кафедр і кураторам відповідних груп розробити заходи щодо відпрацювання занять здобувачами вищої освіти, які не мали можливості приймати участь у навчанні з використання технологій дистанційного навчання після закінчення карантину.
8.    Для студентів заочної форми навчання внести відповідні зміни до графіку освітнього процесу на другий семестр 2019-2020 навчального року, подати його на узгодження в навчальний відділ Університету і розмістити на відповідних сайтах.
9.    Призупинити роботу читальних залів, спортивних секцій і їдальнь Університету з обслуговування відвідувачів.
10.    Проректору з наукової роботи професору Семаку Б. Б. відтермінувати проведення наукових конференцій, студентських олімпіад і конкурсів в Університеті до окремого розпорядження.
11.    Заборонити направлення за кордон здобувачів вищої освіти і працівників Університету до країн з високим ступенем ризику зараження, а також обмежити відрядження їх в межах України.
12.    Директору центру міжнародної освіти та співпраці Штанько Т. М. перевірити наявність полісів медичного страхування в іноземних студентів і слухачів Університету, провести роз'яснювальну роботу серед них щодо їх дій при виникненні інфекційного захворювання чи підозрах на нього. Підтримувати постійних зв'язок із студентами Університету, які знаходяться за кордоном за програмами академічної мобільності.
13.    Керівникам структурних підрозділів впровадити заходи безпеки щодо недопущення занесення і розповсюдження коронавірусної інфекції в Університеті.
14.    Комендантам гуртожитків і навчальних корпусів забезпечити дотримання посиленого санітарно-епідеміологічного режиму та вхід у гуртожитки і навчальні корпуси Університету тільки за перепустками.
15.    Комендантам гуртожитків забезпечити заборону на відвідування сторонніми особами гуртожитків Університету та заборонити поселення будь-яких осіб на період карантину, а також підготувати належним чином ізолятори для ізоляції осіб з ознаками гострих респіраторних захворювань.
16.    Рекомендувати студентам на період карантину залишити гуртожиток і зобов’язати студентів та працівників Університету повідомляти керівників структурних підрозділів про появу симптомів, характерних для захворювання на зазначену інфекцію.
17.    Головному бухгалтеру, інспектору з охорони праці, завгосподарством і комендантам забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом у навчальних корпусах і гуртожитках Університету.
18.    Помічнику ректора Шумському О. В. забезпечити інформування здобувачів вищої освіти та інспектору з охорони праці Вагулі І. Р. працівників Університету щодо заходів запобігання поширення хвороби, проявів хвороби та дій у випадку захворювання і розміщення інформації на сайті (https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov).
19.    Контроль за виконанням п. 2-8 даного наказу здійснювати першому проректору Барні М.Ю., а за виконанням наказу вцілому залишаю за собою.

Наказ у форматі .pdf