Засідання ІІ Національного студентського форуму. День 2

28.12.2019 23:21

28 грудня 2019 року на базі університету відбувся 2 день роботи ІІ Національного студентського форуму, який проводить Українська асоціація студентів.

Після реєстрації і підтвердження повноважень делегатів насичену програму 2-го дня відкрив захід – “Генеральна асамблея для новачків”. Фактично це був своєрідний інформаційно-організаційний тренінг для учасників, які вперше беруть участь у заходах УАС.
Далі Асамблея продовжила роботу у форматі звітів керівників УАС: президента (Лідія Фесенко, НАУ, Київ), віце-президентів та членів виконкому УАС з основних напрямів роботи (з питань роботи з медіа, неформальної освіти, захисту прав студентів та ін.). При обговоренні звітів у форматі “питання-відповідь” відбулася гостра та конструктивна дискусія з окремих питань діяльності УАС.
Після перерви відбулося висунення нових кандидатів до Виконавчого комітету УАС, а також кандидатів на посаду президента, першого віце-президента і віце-президента з питань регіонального розвитку. Далі Асамблея продовжила свою роботу у форматі панельної дискусії, під час якої були заслухані кандидати: Катерина Балабуха (Полтава) – кандидат на посаду члена виконкому з питань неформальної освіти; Цирконюк Діана (Київ) – з культурно-масової роботи та студентського спорту; Олійник Вікторія (Київ) та Глєбов Іван (Одеса) – кандидати-конкуренти на посаду члена виконкому  з питань захисту прав студентів; Андрій Пащенко (Київ) – робота з медіа. На посаду віце-президента з питань регіонального розвитку себе презентував Назар Ковбаса (Тернопіль).
До найбільшої кількості питань і гострої дискусії учасників Асамблеї спонукав виступ своєрідного тандему претендентів на дві найвищі посади у структурі УАС: Андрія Калініна (НАУ, Київ) – кандидат на посаду 1-го віце-президента та Катерини Каширної (Центральноукраїнський державний педагогічний університет, Кропивницький) – кандидат на посаду президента УАС.