Засідання Ради Наукового товариства ім. Шевченка

26.01.2019 10:54

25 січня 2018 року в залі засідань вченої ради університету відбулося засідання Ради Наукового товариства ім. Шевченка.

Відкрив засідання вступним словом голова Економічної комісії товариства, ректор університету, професор Куцик П. О. У своєму виступі Петро Олексійович наголосив на необхідності подальшого спрямування наукового потенціалу членів товариства на відродження та модерне становлення Української нації та її Державності та побажав всім присутнім плідної праці у 2019 році.
Голова НТШ в Україні Роман Кушнір у виступі окреслив основні напрямки роботи Президії та комісій НТШ у 2019 р., визначив ключові заходи товариства та пріоритети вдосконалення видавничої діяльності, збереження і наукового вивчення архів товариства, розвитку його матеріально-технічної бази.          На засіданні присутні заслухали дві доповіді. Володимир Парубій у своїй доповіді «Проблеми українського державотворення в умовах гібридної війни» зосередився на пріоритетах та інструментах протидії сучасним зовнішнім загрозам українській державності. Зокрема, було проаналізовано помилки, яких було допущено у боротьбі із російською гібридною агресією і визначено найважливіші заходи щодо зменшення негативних зовнішніх впливів на політичне, економічне, культурне та релігійне життя українського суспільства.     
Доповідь на тему «Сучасні соціально-екологічні стратегії розвитку кооперативного сектору економіки» виголосив професор кафедри МЕВ університету Семів С. Р. У своїй доповіді Сергій Семів окреслив головні особливості, проблеми та тенденції розвитку сучасного кооперативного руху, його внесок у вирішення глобальних економічних, соціальних та екологічних проблем. Зокрема було акцентовано на високій ефективності діяльності зарубіжних енергетичних кооперативів і стратегіях розвитку кооперативного руху у контексті вирішення проблем неконтрольованої масової міграції та демографічних структурних змін на європейському континенті.
Завершилося засідання виступом лауреата міжнародних та національних конкурсів хорової музики народної хорової капели «Мрія» (художній керівник та головний диригент: Василь Долішній), у виконанні якої прозвучали українські колядки.