Засідання Студентського наукового гуртка «Фінанси та банківська справа»

14.12.2015 10:18

10 грудня 2015 р. відбулося чергове засідання Студентського наукового гуртка «Фінанси та банківська справа», на якому були присутні заступники завідувачів кафедр банківської справи та фінансів і кредиту – доценти Рущишин Н.М. і Мицак О.В., керівники студентських наукових товариств – доценти Мединська Т.В. і Костак З.Р., студенти спеціальності «Фінанси і кредит» та «Банківської справи» і напряму підготовки «Фінанси і кредит» 3, 4 курси. Науковий захід присв'ячений сучасним проблемам, які виникають у фінансовій системі України в умовах трансформаційних перетворень.

Із вітальним словом виступила заступник завідувача кафедри фінансово-економічної безпеки та банківського бізнесу – доц. Рущишин Н.М., яка основну увагу приділила вагомості наукової роботи студентської молоді, а також акцентувала на необхідності обміну досвідом та важливості проведенням подальших засідань наукових гуртків. Приєдналися до виступу керівники СНГ «Фінанси та банківська справа» - доценти Мединська Т.В. і Костак З.Р., які підсумували результати наукових досліджень студентів кафедри «Фінансів і кредиту» та «Фінансово-економічної безпеки та банківського бізнесу» за І семестр 2015/2016 н.р.

Цікавими виявилися доповіді магістрів спеціальності «Фінанси і кредит» (науковий керівник – Мединська Т.В.). Так, у своєму дослідженні «Теоретичні аспекти системи адміністрування податків», магістр Дзем’юк Василь розкрив наукові підходи щодо сутності податкового адміністрування, охарактеризував відмінності між системою управління та адміністрування податків в Україні. Магістр Яворський Ростислав виступив з темою «Аналіз фіскальної ролі ПДФО у доходах місцевого бюджету», у якій розкрив роль та значення ПДФО у доходах бюджету м. Львова.

Більшість наукових доповідей, які підготували студенти 361 гр. спеціальності «Фінанси і кредит», були присвячені сучасному стану та перспективам розвитку платіжної системи України (науковий кеірвник – Костак З.Р.). Так із змістовною доповіддю на тему «Особливості створення SWIFT – міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів» виступила Гриник Катерина. У своєму дослідженні студентка висвітлила напрямки діяльності SWIFT та основні її завдання, а також розказала про переваги країн-учасниць SWIFT у міжнародних фінансово-економічних відносинах. Ваніш Галина у своїй доповіді висвітлила суть платіжної системи, основні її складові, а також проаналізувала етапи розвитку платіжної системи України. Цікавою, з точки зору безпеки платіжних систем, була доповідь Прокоп'юк Олени, яка у своїй науковій роботі чітко окреслила основні підходи та конкретні заходи щодо гарантування безпеки інформаційних систем.

Студенти скороченого терміну навчання під керівництвом доц. Рущишин Н.М. підготували доповіді у напрямі досліджень, пов’язаних з проблемами та механізмами стабілізації і розвитку сучасної банківської системи: Кущ Сергій «Економічна сутність депозитної політики банку»; Рац Ангеліна і Вікторія Лабовка «Проблеми сучасної банківської системи та напрями їх регулювання», Драннік Юля і Доценко Людмила «Теоретичні аспекти сутності банківських ризиків та їх різновиди».

Підсумовуючи засідання СНГ «Фінанси та банківська справа» із заключним словом виступила заступник завідувача кафедри фінансів і кредиту – доц. Мицак О.В. і побажала студентам розширювати коло наукових пошуків, активніше приймати участь у наукових заходах кафедр, інституту, академії та інших Вузів України.

Фотогалерея:

DSCF7970
  • DSCF7970
DSCF7972
  • DSCF7972
DSCF7976
  • DSCF7976
DSCF7977
  • DSCF7977
DSCF7978
  • DSCF7978
DSCF7987
  • DSCF7987
DSCF7995
  • DSCF7995
DSCF7996
  • DSCF7996
DSCF8001
  • DSCF8001
DSCF8002
  • DSCF8002
Відображено зображень з 1 по 10 із 10