Засідання студентського наукового гуртка «Фінансово-економічне забезпечення розвитку суб’єктів підприємництва»

08.12.2021 09:40

7 грудня 2021 року відбулося засідання студентського наукового гуртка «Фінансово-економічне забезпечення розвитку суб’єктів підприємництва» кафедри фінансів, економічної безпеки, банківської справи та страхового бізнесу в режимі Zoom-конференції.

Засідання розпочала науковий керівник гуртка, доцент Мединська Т. В., ознайомила учасників наукової спільноти з тематикою доповідей здобувачів вищої освіти.
На засіданні гуртка наукові доповіді презентували: Бартко Марія (ОПП «Фіскальне та митне адміністрування») на тему «Переваги та недоліки ПДВ» (науковий керівник: доц. Мединська Т. В.); Козак Анастасія (ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування») на тему «Пенсійна реформа в Україні та її передумови»(науковий керівник: доц. Чуй І. Р.); Бандрівський Олег (ОПП «Фіскальне та митне адміністрування») на тему «Особливості фіскальної політики в Україні» (науковий керівник: доц. Андрейків Т. Я.); Голдак Соломія (ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування») на тему «Ухилення від оподаткування: масштаби та шляхи ліквідації» (науковий керівник: доц. Чуй І. Р.) .
Під науковим керівництвом проф. Рущишин Н. М., у засіданні наукового гуртка взяли участь здобувачі вищої освіти Національної академії статистики, обліку та аудиту, які навчаються в університеті в рамках Всеукраїнської програми «Студентська академічна мобільність».
Наукові доповіді презентували: Миринець Катерина (ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування») на тему «Соціальний захист населення: значення та фінансове забезпечення»; Ткаченко Яна (ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування») на тему «Теоретичні засади страхового захисту»; Безпалько Лілія (ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування») на тему «Медичне страхування в умовах пандемії»; Пахарина Анна (ОПП «Облік і оподаткування») на тему «Пенсійне забезпечення: вітчизняний та зарубіжний досвід».
На завершення засідання доцент Мединська Т. В. підвела підсумки роботи наукового гуртка за 2021 рік та запропонувала студентам 1 курсу виступити з доповідями на наступному засіданні у 2022 році. Професор Рущишин Н. М. побажала всім учасникам наукової спільноти творчого натхнення та результативності в науковій роботі.