Засідання Вченої ради академії від 11 грудня 2015 року

14.12.2015 15:05

11 грудня 2015 року відбулось засідання вченої ради академії на якому розглянуто питання з удосконалення навчального процесу та підведено підсумки виконання завдань з профорієнтаційної роботи у першому семестрі 2015-2016 навчального року.

Першим питанням порядку денного стало представлення до вченого звання професора кафедри товарознавства продовольчих товарів, к.т.н. Т. М. Лозової. Після таємного  голосування  кандидатура на присвоєння вченого звання була схвалена членами вченої ради одноголосно.

Також члени вченої ради академії одноголосно схвалили рекомендацію д.ю.н., професора, завідувача кафедри кримінального права та процесу Б. В. Щура до обрання в члени-кореспонденти Національної академії правових наук України.

З інформацією про розгляд та затвердження Правил прийому до Львівської комерційної академії в 2016 році доповів відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Р. М. Воронко. У виступі Роман Михайлович розповів про основні зміни в правилах прийому та ознайомив присутніх з новими спеціалізаціями, за якими академія розпочне підготовку фахівців у 2016 році.

Про запровадження англомовних проектів в академії доповіли заступник начальника відділу міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку академії, доцент Ю. В. Полякова та завідувач кафедри іноземних мов, доцент Н. В. Ковалик. У доповідях виступаючих відзначено, що академія значно збільшила обсяги міжнародної активності за рахунок розвитку співробітництва із зарубіжними університетами, асоціаціями фондами, активної участі у міжнародних грантових програмах, роботі в межах спільних наукових та освітніх проектів тощо.

Після обговорення даного питання вчена рада ухвалила: запрошувати іноземних професорів, фахівців для спілкування зі студентами, шляхом проведення відкритих лекцій, семінарів, майстер-класів та круглих столів; активізувати роботу з організації студентських практик за кордоном та на підприємствах іноземних суб’єктів господарювання в Україні, опрацювати можливість працевлаштування випускників академії на підприємствах, які є закордонними представництвами; переглянути стратегію надання додаткових освітніх послуг на базі Центру сучасних європейських мов. 

З інформацією про виконання завдань з профорієнтаційної роботи у першому півріччі 2015-2016 навчального року виступили в.о. декана факультету міжнародних економічних відносин, доцент Ю. В. Полякова, декан товарознавчо-комерційного факультету, професор Я. П. Скоробагатий, декан юридичного факультету, доцент О. С. Котуха та директор Інституту економіки та фінансів, доцент Т. О. Герасименко. Доповідачі розповіли членам вченої ради про інновації у профорієнтаційній роботі, які проводить їх структурний підрозділ, а також з про ряд недоліків, які виникли у викладачів академії.

Після заслуханої  інформації ректор академії, професор П. О. Куцик наголосив на необхідності ширшого  використання відеороликів про академію серед потенційних абітурієнтів та закликав рекламувати офіційні сторінки академії в соціальних мережах.  Крім того, Петро Олексійович закликав встановити і постійно підтримувати ділові контакти із керівниками загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів з метою вирішення спільних завдань і створення оптимальних можливостей для отримання випускниками цих закладів ґрунтовної освіти у стінах академії.

Після виступу ректора вчена рада ухвалила:  продовжити практику проведення профорієнтаційної роботи викладами кафедр у середніх школах й вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації в міських, районних та сільських населених пунктах України; інформувати абітурієнтів про можливість здобуття під час навчання в академії військової підготовки в академії сухопутних військ ім. Гетьмана П. Сагайдачного.

Фотогалерея:

IMG 8884
  • IMG 8884
IMG 8878
  • IMG 8878
IMG 8858
  • IMG 8858
IMG 8859
  • IMG 8859
IMG 8860
  • IMG 8860
IMG 8864
  • IMG 8864
IMG 8868
  • IMG 8868
IMG 8870
  • IMG 8870
IMG 8876
  • IMG 8876
IMG 8880
  • IMG 8880
IMG 8882
  • IMG 8882
Відображено зображень з 1 по 11 із 11