19 вересня 2017 року в університеті відбулося засідання вченої ради

20.09.2017 11:00

19 вересня 2017 року в університеті відбулося перше засідання вченої ради у новому 2017-2018 навчальному році на якому розглянуто результати набору студентів у 2017 році та окреслено завдання на навчальний рік.

З інформацією про результати набору студентів до університету та коледжу у 2017 році та завдання з організації набору студентів у 2018 році доповів секретар приймальної комісії, доцент Р.В. Бойко. У виступі Руслан Володимирович наголосив, що у 2017 році зараховано до числа студентів університету 1196 осіб, а до числа студентів коледжу університету 145 осіб. У виступі доповідач відзначив: враховуючи те, що кількість вступників-абітурієнтів в Україні в 2017 році зменшилась, у порівнянні з минулим роком, проте набір для здобуття ступеня бакалавра на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти збільшився в університеті на 30 осіб.

Заслухавши інформацію вчена рада ухвалила: на факультетах і кафедрах університету та в коледжі створити профорієнтаційні групи з числа викладачів, випускників і студентів із залученням органів студентського самоврядування для проведення профорієнтаційної роботи із використанням мережі Інтернет (веб-сторінки, соціальні мережі, ін.). Ректорату університету продовжити роботу з розвитку співпраці між університетом і навчальними закладами першого і другого рівнів акредитації системи Укоопспілки й інших відомств, а керівництву коледжу – із закладами профтехосвіти та іншими закладами освіти.

Про готовність структурних підрозділів і матеріально-технічної бази університету до роботи у 2017-2018 навчальному році виступила перший проректор університету, професор М.Ю. Барна. У виступі Марта Юріївна відзначила, що підготовка до нового 2017-2018 навчального року проводилася відповідно до Закону України “Про вищу освіту”, Постанов Кабінету Міністрів України, нормативних листів Міністерства освіти і науки України, Положення про організацію освітнього процесу та інших внутрішніх нормативних документів університету. Освітня діяльність університету забезпечена діючими нормативно-правовими документами, ліцензіями та сертифікатами.

Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила: Директору Інституту економіки та фінансів, деканам факультетів контролювати дотримання встановлених термінів перевидання навчально-методичних розробок для проходження практик, дипломних робіт (проектів), особливо зі спеціальностей, які підлягатимуть акредитації у 2017-2018 навчальному році. Активізувати роботу над пошуком і впровадженням в освітній процес нових форм і методів навчання, аудиторних і позааудиторних занять, досвіду провідних вчених університету.

Також, на засіданні вченої ради затверджено план роботи вченої ради університету у першому семестрі 2017-2018 навчального року (доповідач:
секретар вченої ради, професор Л.Г. Медвідь