Засідання вченої ради університету від 31 травня 2017 року

01.06.2017 09:47

31 травня 2017 року відбулося засідання вченої ради університету на якому обговорено питання навчально-наукової та міжнародної діяльності навчального закладу.

Зі звітом про міжнародну діяльність університету виступила директор Центру міжнародної освіти та співпраці Т. М. Штанько. У виступі Тетяна Михайлівна наголосила, що за останні роки в університеті значно збільшились обсяги міжнародної діяльності за рахунок розвитку співробітництва із зарубіжними університетами, асоціаціями, фондами, активної участі у міжнародних ґрантових програмах, роботі в рамках спільних наукових та освітніх проектів, сприяння академічній мобільності, а також розширення представництва у міжнародному освітньому інтернет-просторі.

Зокрема, в університеті виконується 7 проектів, у тому числі в рамках міжнародних ґрантових програм Європейського Союзу (Erasmus Mundus, Erasmus+, Польський Erasmus для України). До програм міжнародної академічної мобільності залучено студентів, аспірантів, викладачів та адміністративний персонал.

У поточному навчальному році в університеті навчаються іноземні студенти з 6-ти зарубіжних країн – Азербайджану, Грузії, Ємену, Китаю, Молдови, Узбекистану.

Завдяки активній співпраці з Українським державним центром міжнародної освіти Університетом укладено угоди із підприємствами-агентами, що надають послуги із набору іноземних студентів. З метою збільшення кількості партнерських підприємств-агентів зараз проводиться активна робота з пошуку та укладення з ними угод.

Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила:  з метою підвищення рейтингу Університету за показником “Міжнародна активність” директору ІЕтаФ та деканам факультетів відповідно до пропозицій кафедр Університету, необхідно: визначити перелік та забезпечити методичне і кадрове супроводження відповідних освітніх програм підготовки іноземних громадян; для забезпечення організації навчального процесу з іноземними студентами передбачити впровадження сучасних англомовних технологій супроводження їх навчання (документообіг у деканатах, розклад, сервіси тощо); запрошувати іноземних професорів, фахівців на роботу за принципом часткової занятості з метою впровадження англомовних магістерських програм та міжнародно-визнаних практик викладацької діяльності; активізувати роботу з організації студентських практик за кордоном та на підприємствах іноземних фірм в Україні.

Про місію Студентської ради університету в підвищенні якості навчання студентів доповіла Голова студентської ради університету П.Т. Шевченко. У виступі Поліна Шевченко відзначила, що студентське самоврядування виступає важливою підсистемою в системі управління вищим навчальним закладом, що викликано соціально‐педагогічними чинниками впливу на студентську молодь.

Після виступу Голови студентського самоврядування присутні визнали необхідність залучення органів студентського самоврядування до управління навчально-виховним процесом. Студентське самоврядування є полігоном для відпрацювання студентських інновацій в управлінській, організаційній та соціальній галузях. Студенти, задіяні в роботі органів студентського самоврядування, отримують можливість приймати рішення, реалізовувати їх зі студентською громадою.

Заслухавши інформацію вчена рада ухвалила: Голові студентської ради сформувати план роботи студентської ради університету на 2017-2018 навчальний рік згідно розробленого Положення про органи студентського самоврядування. Студентській раді університету використовувати досвід та можливості виконуваних Університетом міжнародних проектів для розвитку молодіжних ініціатив та студентського самоврядування.

Також на засіданні розглянуто та затверджено начальні плани для здобувачів другого рівня освіти 2017 року набору;  розглянуто і затверджено теми дисертаційних робіт для здобувачів наукового ступеня доктора філософії.