Засідання вченої ради університету від 18 грудня 2017 року

18.12.2017 11:09

18 грудня 2017 року в університеті відбулося засідання вченої ради на якому розглянуто особливості навчально-методичної та наукової роботи кафедр та питання активізації роботи органів студентського самоврядування в організації дозвілля та суспільно-корисної роботи студентів.

Про навчально-методичну та наукову роботу за 2016-2017 р.р. кафедр: аудиту, аналізу та оподаткування; економіки; товарознавства, технологій і управління якістю харчових продуктів; харчових технологій, підприємництва, торгівлі та логістики доповіли завідувачі кафедр. У виступах доповідачами відзначено, що науково-педагогічні працівники кафедр постійно працюють над удосконаленням, модернізацією навчально-методичної роботи, підвищенням якості наукових досліджень і їх впровадженням у наукову та практичну діяльність. Зокрема, проектними групами кафедр розроблені та впроваджені в освітній процес освітньо-професійні та освітньо-наукові програми, які повною мірою характеризують загальні та специфічні підходи до провадження освітнього процесу; проведена значна робота із започаткування провадження підготовки здобувачів освітньо-наукового рівня доктора філософії шляхом ліцензування; здійснено рейтингування професорсько-викладацького складу кафедр і визначено місце кафедри у загальному рейтингу інституту (факультетів) та університету в цілому.
Заслухавши та обговоривши інформацію вчена рада ухвалила: завідувачам кафедр забезпечити розробку планів проведення наукових семінарів з метою підвищення наукової компоненти освітньої діяльності, імплементації новітніх наукових досліджень в практику викладання дисциплін, що закріплені за кафедрами; залучати провідних фахівців-практиків при проведенні лекційних, практичних занять і майстер-класів для запровадження елементів дуальної освіти та створення каналів професійної та соціальної комунікації з випускниками, працедавцями та іншими зацікавленими особами. Викладачам кафедр: активізувати видання підручників та навчальних посібників із нових дисциплін, що включені до навчальних планів підготовки спеціальностей.
З інформацією про активізацію роботи органів студентського самоврядування університету в організації дозвілля та суспільно-корисної роботи студентів виступила голова старостату юридичного факультету Анна Можарівська. Студентка відзначила, що метою виховної роботи в університеті є формування у студентської молоді особистісних якостей і мотиваційних засад майбутнього фахівця, які поєднують глибокі знання, уміння і практичні навички, національну свідомість, розвинену духовність, моральну, художньо-естетичну, правову та політичну культуру. Водночас не всі студенти відвідують культурно-освітні заходи, не завжди проявляють творчу ініціативу, бажання співпрацювати з органами студентського самоврядування щодо створення належних умов для розвитку та задоволення культурних потреб студентів та їх реалізації. Не всі студенти дотримуються постулату про те, що усі випускники Університету мають бути не просто знаючими спеціалістами, а й людьми творчими, духовно багатими з демократичним світобаченням.
Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила: Раді університету з навчально-виховної роботи спільно зі Студентською радою створити умови для самореалізації, духовного пошуку та культури, зростання соціальної активності студентів.
Також на засіданні вченої ради відбувся розгляд та затвердження Правил прийому до Львівського торговельно-економічного університету в 2018 році (доповідач: відповідальний секретар приймальної комісії, доц. Р.В. Бойко).