Засідання вченої ради університету від 25 червня 2018 року

25.06.2018 19:24

25 червня 2018 року в університеті відбулося засідання вченої ради на якому розглянуто актуальні питання успішного функціонування закладу вищої освіти на ринку освітніх послуг.

З інформацією про роботу СНТ університету та активізацію науково-дослідної діяльності студентів доповів проректор з наукової роботи, професор Б.Б. Семак. У виступі Богдан Богданович відзначив, що наукові дослідження значною частиною студентської молоді розглядаються як невід’ємна складова навчального процесу і важлива передумова формування цілого ряду майбутніх професійних компетенцій.
Проректор наголосив: загалом у різного роду наукових конкурсних заходах, котрі проводилися на загальнонаціональному рівні, прийняло участь близько 50 студентів університету. Студенти, котрі входять до складу СНТ, відвідували всі конференції, які організовувались професорсько-викладацьким складом, також студенти відвідували та брали безпосередню участь у конференціях інших вузів, відвідували різного роду майстер-класи, лекції від працівників різних сфер діяльності, на основі чого, закріпили теоретичні та практичні знання та отримали новий досвід.
У 2017-18 навчальному році в Інституті ІЕФ та на факультетах університету було проведено 9 студентських наукових  конференцій різного рівня.
Заслухавши інформацію вчена рада ухвалила: включити у тематику конференцій, засідань круглих столів та наукових гуртків, що працюють при кафедрах,  розгляд наукових проблем, що будуть цікавими і актуальними для більшості студентів і матимуть безпосередній вплив на формування їх майбутніх фахових компетенцій.
Про роботу органів студентського самоврядування університету в сприянні створенню необхідних умов для проживання і відпочинку студентів доповіли голова Студентської ради гуртожитків ЛТЕУ Софія Пелех та помічник ректора з організаційних питань та по роботі зі студентам, доцент О. В. Шумський. У виступі відзначено, що об'єднана студентська рада гуртожитків упродовж навчального року проводила в гуртожитках перевірки санітарного стану кімнат, дотримання студентами  правил проживання, вивчала побут студентів, розглядала їх пропозиції і зауваження щодо покращення умов проживання.
Протягом навчального року деканатами факультетів, кафедрами організовано відвідування викладачами і кураторами гуртожитків з метою проведення відповідної роботи серед студентів.
Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила: кураторам академічних груп сприяти активізації роботи студентського самоврядування у сфері правового виховання студентів, що проживають в гуртожитках університету. У вересні 2018 року провести зустріч зі студентами першого курсу для роз'яснення Правил проживання в гуртожитку та внутрішнього трудового розпорядку на тему “Знай свої права – бережи своє майно”; провести семінар кураторів академічних груп з питань підтримки ініціативи і творчості студентів, співпраці з органами студентського самоврядування, залучення студентів до масових заходів гуманітарного спрямування, а також нараду працівників студентських гуртожитків.
Крім того, на засіданні розглянуто результати акредитації підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (за скороченим терміном навчання) за спеціальностями: 071 “Облік і оподаткування” ОПП “Облік і оподаткування”; 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” ОПП “Фінанси, банківська справа та страхування”; 073 “Менеджмент” ОПП “Менеджмент”; 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство і торговельне підприємництво” та ОПП “Товарознавство та експертиза в митній справі”; 241 “Готельно-ресторанна справа” ОПП “Готельно-ресторанна справа”; 081 “Право” ОПП “Право”; 075 “Маркетинг” ОПП “Маркетинг”, а також обговорено стан підготовки акредитаційних справ підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 071 “Облік і оподаткування” ОПП “Облік і оподаткування”; 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” ОПП “Фінанси, банківська справа та страхування”; 073 “Менеджмент” ОПП “Менеджмент” та ОПП “Управління фінансово-економічною безпекою”; 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” ОПП “Товарознавство та комерційна діяльність” та ОПП “Товарознавство та експертиза в митній справі”, 051 “Економіка” ОПП “Економіка підприємства” та 181 “Харчові технології” ОПП “Харчові технології”.