Засідання вченої ради університету від 27 грудня 2018 року

28.12.2018 09:25

27 грудня 2018 року відбулося останнє засідання вченої ради університету у 2018 календарному році на якому обговорено актуальні питання навчально-методичної та виховної роботи закладу вищої освіти.

З інформацією про впровадження на факультеті товарознавства, управління та сфери обслуговування дуальної освіти та використання в освітньому процесі виробничих баз підприємств виступив декан факультету, доц. В.В. Гаврилишин. У виступі Володимир Володимирович відзначив, що на факультеті з кожним роком все ширше запроваджується дуальна освіта і використовуються в освітньому процесі виробничі  бази підприємств.
Відзначено, що організація навчального процесу з елементами дуальної освіти базуються на співпраці з такими підприємствами та організаціями, як ТзОВ “Епіцентр К”, ТзОВ “РСП "Шувар”, ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод” (спеціальність “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”); Ресторан-пивоварня “Кумпель”, ТзОВ “Хліб-Тренд” (спеціальність “Харчові технології”); Туристична компанія “Оті-Тур”, скритий спеледром “Бухта”, HUB Escape Quest, Виставковий комплекс “Південний Експо” (фестиваль гостинності та готельно-ресторанної справи “HoReCa Show Lviv”). INTERNOBMEN (Болгарія), Health Resort, Medikal SPA Ponorama Morska (Польша) (спеціальності “Туризм” і “Готельно-ресторанна справа”), школа розвитку SPE (спеціальність “Менеджмент”).
Наймасштабнішою в дуальній освіті є співпраця з компанією “Епіцентр К”. У цій компанії проводяться практичні заняття з товарознавства непродовольчих товарів. Для їх проведення складається графік на кожний семестр, в якому вказуються теми занять, відповідальні особи за їх проведення зі сторони кафедри і компанії. На інших підприємствах заняття проводяться за окремими темами.
Здобувачі вищої освіти факультету одночасно з навчанням  в університеті опановують обраний фах під час проходження виробничої практики в умовах виробництва з використанням матеріально-технічної бази та кадрового потенціалу вказаних вище підприємств торгівлі, виробництва та сфери гостинності.
Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила: сприяти подальшому розвитку елементів дуальної форми підготовки фахівців зі всіх спеціальностей факультету та розробити відповідне навчально-методичне забезпечення для такого навчання; активніше залучати фахівців підприємств для формування дисциплін навчальних планів спеціальностей факультету та університету на предмет їх відповідності потребам виробництва і вимог роботодавців.
Про підготовку науково-педагогічних кадрів в аспірантурі та докторантурі університету доповів проректор з наукової роботи, проф. Б.Б. Семак. Богдан Богданович відзначив, що у 2018 році завершили навчання в аспірантурі 15 осіб, у тому числі 7 аспірантів достроково у зв’язку із успішним захистом дисертації.
Станом на кінець поточного року в аспірантурі університету навчається 181 особа, з них  133 особи на денній формі навчання і  48 осіб на заочній формі навчання. Цього року було зараховано 28 осіб, а саме 14 осіб на денну форму навчання та 14 – на заочну форму навчання.
Успішно пройшли міжкафедральні семінари і рекомендовані до захисту 7 здобувачів освітньо-наукового рівня доктора філософії та 3 здобувачі наукового рівня доктора наук.
Проректор наголосив, що у 2018 році викладачами, аспірантами та здобувачами університету успішно захищено 5 докторських дисертацій і 10 кандидатських дисертацій.
Про особливості виховної роботи на юридичному факультеті та факультеті міжнародних економічних відносин і інформаційних технологій в умовах гібридної війни в Україні доповіли проректор з навчально-виховної роботи, проф. С.Д. Гелей, декан юридичного факультету, доц. О.С. Котуха та декан факультету міжнародних економічних відносин і інформаційних технологій, доц. Ю.В. Полякова. Доповідачі відзначили, що на факультетах регулярно проводяться заходи, спрямовані на підняття патріотичного духу студентів, роз’яснення правової та політичної ситуації, яка відбувається в нашій державі.
Після заслуханої інформації члени вченої ради ухвалили: створити в головному корпусі університету банер з вшануванням Героїв небесної сотні та випускників університету, які приймали участь у воєнних діях на Сході України. забезпечити ефективне вивчення навчальних дисциплін з метою формування не лише знань про те, що відбувається у суспільстві, але й вміння самостійно та критично аналізувати інформацію, відповідально приймати рішення, усвідомлювати причинно-наслідкові зв’язки; проводити науково-практичні заходи, присвячені книжковим новинкам, популяризувати серед студентства традиції читання патріотичної літератури, що є одним з інструментів досягнення успіху у гібридній війні; забезпечити відвідування студентами історичних місць, пов’язаних із боротьбою українського народу за свободу та з історією дисидентського руху.
Також на засіданні відбулося роз'яснення основних положень Правил прийому для використання в профорієнтаційній роботі у 2019 році (доповідач: відповідальний секретар приймальної комісії, доц. Р.В. Бойко).