Засідання вченої ради від 11 грудня 2019 року

12.12.2019 18:31

11 грудня 2019 року в університеті відбулося засідання вченої ради на якому розглянуто питання пов’язані з роботою приймальної комісії та навчально-методичної діяльності закладу вищої освіти.

Розпочалося засідання з урочистого вручення ректором університету, професором П.О. Куциком Почесної відзнаки Укоопспілки «Знак Пошани» декану факультету МЕВ та ІТ, професору Ю.В. Поляковій. У свою чергу, в.о. Керівника головного управління освіти і науки Львівської ОДА  І.  Г. Гайдук вручив відзнаку колишньому викладачу університету, Заслуженому юристу України, доценту М.А. Мацько.
З інформацією про участь студентської ради юридичного факультету в проекті ЛТЕУ “Живеш у гуртожитку – знай свої права та обов’язки” виступила голова ради студентського самоврядування юридичного факультету В.Д. Єрмілова. Під час виступу Вікторія відзначила, що студентська рада юридичного факультету упродовж навчального року активно взаємодіяла зі студентською радою університету та гуртожитку, долучалась до роз’яснень мешканцям гуртожитків правил проживання та їх дотримання, вивчала побут студентів, розглядала їх пропозиції і зауваження щодо покращення умов проживання та обговорювала їх втілення з керівництвом факультету та Університету. Студентська рада провела опитування студентів, які проживають в гуртожитку. Результати опитування засвідчили, що 82% студентів ознайомлені та погоджуються з Правилами проживання в гуртожитку; 92% - підтвердили, що потрібно дотримуватись чистоти та порядку; 50% зазначили, що не вистачає закладів харчування в межах студентського містечка; 42% мешканців гуртожитків підтримали встановлення камер спостереження на поверхах з метою забезпечення безпеки та попередження вчинення правопорушень.
Після заслуханої інформації вчена рада ухвалила: у березні 2020 року ректорату спільно з органами студентського самоврядування ЛТЕУ провести круглий стіл, на якому обговорити шляхи оптимізації співпраці між адміністрацією університету і студентською радою; роботу студентського активу щодо проведення заходів на вирішення правових, побутових, організаційних і інших проблем, пов'язаних з діяльністю студентської ради та проживання студентів у гуртожитках.
Також на засіданні розглянуто та затверджено Правила прийому до Львівського торговельно-економічного університету в 2020 році (відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Бойко Р.В.); про стан виконання науково-дослідних тем кафедрами Університету та затвердження звітів за виконаними темами (проректор з наукової роботи, професор Семак Б.Б.); про результати контролю залишкових знань студентів і їх якості; про стан виконання дипломних робіт і підготовки до їх захисту здобувачів освітнього рівня “магістр”.