Зовнішня політика України: міжнародникам-першокурсникам вже відомі її основні засади

10.06.2017 10:08

В умовах розширення європейських перспектив для нашої держави, посилення зовнішньополітичних викликів сучасні молоді люди повинні мати чітке уявлення про основні історичні етапи розбудови зовнішньополітичних зв’язків з країнами світу та розуміння основних принципів, згідно з якими вибудовується вітчизняна зовнішньополітична стратегія. Саме тому в навчальному плані студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» вже на першому курсі передбачено вивчення дисципліни «Зовнішня політика України».

Студенти-першокурсники, скажемо без зайвої скромності, розумні та креативні, підійшли до вивчення даного курсу відповідально і, що приємно, максимально творчо. Вони зуміли художньо візуалізувати зовнішньополітичні українські ініціативи, що реалізовувалися в періоди існування УНР та УРСР в складі СРСР. Вони намагалися демонструвати навики переконання аудиторії та пробували себе в ролі ораторів, обґрунтовуючи доцільність чи, навпаки, спростовуючи необхідність проведення певних рішень в українській зовнішній політиці, таких, наприклад, як відмова від ядерної зброї та підписання Будапештського меморандуму чи входження України до складу СНД.

Вони вміло аналізували контент відомих політичних лідерів, зокрема Дональда Трампа та Володимира Путіна, для того, щоб зробити обґрунтовані висновки щодо реального зовнішньо політичного курсу ключових гравців сучасної геополітики щодо нашої держави. А ще готувалися цікаві презентації, складалися тести, і, звичайно ж, все це полегшувалося можливістю працювати аудиторно та дистанційно завдяки наявністю дистанційного курсу на платформі MOODLE.

Без перебільшення можна стверджувати: першокурсникам вдалося все. Іспит успішно складено, і відтепер з набутими знаннями юні міжнародники сміливо можуть приступати до вивчення «Теорії міжнародних відносин», «Світових фінансів», «Міжнародних економічних відносин», «Дипломатичної та консульської служби», і ще багатьох інших цікавих і направду модерних курсів, які відкриває перед ними спеціальність «Міжнародні економічні відносини»!