Зустріч викладачів та співробітників з кандидатом на посаду ректора

14.09.2019 09:33

13 вересня 2019 року в університеті відбулася зустріч викладачів та співробітників з кандидатом на посаду ректора університету, професором П.О. Куциком.

Розпочалася зустріч з підведення підсумків роботи за останні 5 років. Під час виступу Петро Олексійович наголосив присутнім про основні досягнення ректорату впродовж останніх років, а також про вирішення основних проблемних аспектів, які виникли з функціонуванням закладу вищої освіти на ринку освітніх послуг.
Слід наголосити, що ректор детально зупинився на основних моментах 2018-2019 навчального року. Під час виступу відзначено, що за звітний навчальний рік в університеті: захищено 9 докторських і 9 кандидатських дисертацій викладачами університету; опубліковано 53 монографії, 355 наукових статей у загальноукраїнських журналах та 46 у зарубіжних виданнях; студентами університету за 2018-2019 навчальний рік отримано 16 дипломів І, ІІ та ІІІ ступеня за перемогу на Всеукраїнських студентських конкурсах наукових, дипломних робіт, торговельної реклами та на ІХ Регіональному конкурсі рекламних проектів; на базі університету проведено 10 міжнародних та всеукраїнських конференцій; проведено 89 заходів виховного характеру.
Крім того, П.О. Куцик детально ознайомив зі своєю передвиборчою програмою. Зокрема наголошено на таких основних аспектах як:  удосконалення організаційної структури університету у відповідності з новими освітніми потребами та запитами; розробити програму альтернативних джерел фінансування освітніх, наукових і інших проектів Університету та розширити перелік платних послуг, які можуть надаватись структурними підрозділами; удосконалити систему атестації, розвитку та мотивування персоналу; підвищити рівень відповідальності працівників за результати роботи; розширити взаємодію з Асоціацією випускників університету як глобальної спільноти з метою формування моделей співпраці та залучення коштів для реалізації освітніх і наукових проектів; розширення програм академічної мобільності студентів з метою підвищення рівня їх конкурентності на ринку освітніх послуг та праці, збільшення кількості освітніх програм подвійних дипломів; відкриття нових спеціальностей, створення нових інноваційних освітньо-професійних програм, оновлення існуючих відповідно до стандартів вищої освіти та Національної рамки кваліфікацій на основі компетентностей, визначених за участі соціальних партнерів – студентів, випускників, роботодавців, науково-педагогічних працівників; інтенсивне застосування практикорієнтованого навчання шляхом впровадження дульної моделі здобуття вищої освіти та підготовкою фахівців за цільовим замовленням; використання інноваційних технологій і методів навчання, заснованих на інформаційних, дистанційних, он-лайн освітніх технологіях (серед яких SMART-технології) і збільшення обсягів електронних освітніх ресурсів для здобувачів вищої освіти; залучення до викладання навчальних дисциплін та практичної підготовки студентів провідних фахівців бізнес-структур і іноземних науково-педагогічних працівників; розширити наукову діяльність університету у напрямі трансферу технологій і комерціалізації інтелектуальної власності та порядку її захисту; розвиток ринково-орієнтованих прикладних досліджень і розробок; створення навчально-наукових центрів та лабораторій за сприяння провідних компаній та фірм, модернізація лабораторної бази; забезпечення здобувачам вищої освіти та науково-педагогічним працівникам широкого доступу до світових інформаційних науково-освітніх ресурсів.
В обговоренні програми взяли участь: професор кафедри підприємництва, торгівлі та логістики В.В. Апопій, завідувач кафедри вищої математики та кількісних методів, професор А.І. Пілявський, декан юридичного факультету, доцент О.С. Котуха, завідувач кафедри філософії і культури, професор О. П. Тімченко, завідувач кафедри економіки, професор Н.Г. Міценко та проректор з навчально-виховної роботи, професор С.Д. Гелей.
На завершення, заступник голови Організаційного комітету із проведення виборів ректора, професор Б.Б. Семак детально розповів присутнім про процедуру виборів ректора університету, які відбудуться 17 вересня 2019 року.