Зустріч викладачів та здобувачів наукового ступеня доктора філософії з освітнім омбудсменом

30.09.2022 14:58

29 вересня 2022 року відбулася зустріч викладачів та здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти кафедри обліку, контролю, аналізу та оподаткування з освітнім омбудсменом університету Іриною Маєвською, на якій було обговорено питання сприяння захисту прав у сфері освіти здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників університету.

На зустрічі були обговорені проблеми психологічного стану та особливостей міжособистісної поведінки у період дії воєнного стану в колективі кафедри, взаємодії між викладачами та студентами, між науковими керівниками та здобувачами.
До обговорення питань сприяння реалізації політики університету, спрямованої на забезпечення права здобувачів вищої освіти на здобуття якісної та доступної освіти, збереження належного психологічного клімату усіх учасників освітнього процесу, шляхів запобігання та розв'язання конфліктних ситуацій долучилися ректор університету, проф. П.О. Куцик і завідувач відділу моніторингу якості освіти та акредитації, проф. Л. Г. Медвідь.
Завідувач кафедри, проф. Р. М. Воронко акцентував увагу на особливостях впливу зовнішніх чинників на поведінку і наукову активність здобувачів, необхідності прояву громадської активності у період дії воєнного стану і дотримання толерантності та академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу.