К 35.840.02 Товарознавство

Пролонговано роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відповідно до наказу МОН № 241 від 09.03.2016 р. з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук за спеціальностями 05.18.08 «Товарознавство непродовольчих товарів» та 05.18.15 – «Товарознавство харчових продуктів.

Затверджено склад спеціалізованої вченої ради у кількості 16 осіб. Голова спеціалізованої вченої ради – д.т.н., проф., заслужений діяч науки і техніки України Сирохман І.В., заступник голови – д.т.н., проф. Доманцевич Н.І.

Склад ради:

Голова ради:

1. Сирохман Іван Васильович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

Заступник голови:

2. Доманцевич Ніна Іванівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08.

Вчений секретар:

3. Лозова Тетяна Михайлівна, к.т.н., доцент, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

Члени ради:

4. Байдакова Людмила Іванівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Луцький національний технічний університет, спеціальність 05.18.08;

5. Беднарчук Микола Степанович, к.т.н., доцент, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

6. Гаврилишин Володимир Володимирович, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

7. Ємченко Ірина Володимирівна, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія, Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

8. Креденець Неля Дмитрівна, к.т.н., професор, директор, Львівський коледж легкої промисловості Київського національного університету технологій та дизайну, спеціальність 05.18.08;

9. Омельченко Наталія Володимирівна, к.т.н., професор, завідувач кафедри, ВНЗ «Полтавський університет економіки і торгівлі» Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

10. Ощипок Ігор Миколайович, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

11. Пелик Леся Василівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

12. Решетило Лідія Іллівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

13. Семак Богдан Дмитрович, д.т.н., професор, професор кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.08;

14. Сидоренко Олена Володимирівна, д.т.н., професор, професор кафедри, Київський національний торговельно-економічний університет, спеціальність 05.18.15;

15. Юдічева Ольга Петрівна, к.т.н., доцент, доцент кафедри, ВНЗ «Полтавський університет економіки і торгівлі» Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15;

16. Яцишин Богдан Петрович, д.т.н., професор, завідувач кафедри, Львівська комерційна академія Укоопспілки України, спеціальність 05.18.15.

За останній період відбулися захисти дисертаційних робіт:

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 16 жовтня 2015 р.

16 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії ШУНЬКІНОЇ ОЛЕНИ ВАЛЕРІЇВНИ на тему: “Формування та оцінювання споживних властивостей водопровідних труб, виготовлених із модифікованих полімерних матеріалів”; спеціальність 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: д.т.н., професор Доманцевич Ніна Іванівна, завідувач  кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 16 жовтня 2015 р.

16 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії ПАХОМОВОЇ ІННИ ВОЛОДИМИРІВНИ на тему: “Споживні властивості та збереженість вафель із жировими начинками”; спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор Сирохман Іван Васильович, завідувач  кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 15 жовтня 2015 р.

15 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії ЛИСЕНКО НАТАЛІЇ В’ЯЧЕСЛАВІВНИ на тему: “Товарознавча оцінка шкір із гідрофобною обробкою для взуття спеціального призначення”; спеціальність 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів (науковий керівник: к.т.н., професор Омельченко Наталія Володимирівна, завідувач  кафедри експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»).

Засідання спеціалізованої вченої ради академії від 15 жовтня 2015 р.

15 жовтня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відбувся захист дисертації здобувача кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії ТКАЧЕНКО АЛІНИ СЕРГІЇВНИ на тему: “Формування споживних властивостей печива цукрового підвищеної харчової цінності”; спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів (науковий керівник: д.т.н., професор Сирохман Іван Васильович, завідувач  кафедри товарознавства продовольчих товарів Львівської комерційної академії).

29-30 вересня 2015 р. у спеціалізованій вченій раді К 35.840.02 при ЛКА відбувся прилюдний захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спец. 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів:

Хлєбнікова Н.Б. – тема дисертації «Товарознавча оцінка гідрофобізованого хутряного та шкіряного велюру»; дисертація виконана на кафедрі експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»; науковий керівник – к.т.н., проф. Омельченко Н.П.;

Дисертація присвячена підвищенню водовідштовхувальних властивостей хутряного та шкіряного велюру для виробництва виробів, що експлуатуються шкірною тканиною назовні в умовах низьких температур, підвищеної вологості та динамічних навантажень.

Найвер І.Л. - тема дисертації «Товарознавча оцінка захисних покриттів для керамічної лицьової цегли»; дисертація виконана на кафедрі товарознавства непродовольчих товарів ЛКА; науковий керівник – д.т.н., проф. Гивлюд М.М.;

Дисертацію присвячено розробленню захисних покриттів на основі наповнених оксидними компонентами поліметилфенілсилоксанів для підвищення довговічності лицьової керамічної цегли та товарознавчому оцінюванню експлуатаційних властивостей оброблених матеріалів. Обґрунтовано та визначено компонентний склад та способи отримання вихідних композицій для захисних покриттів, умови ефективного захисту лицьової цегли шляхом нанесення на її поверхню атмосферостійкого, адгезійноміцного захисного шару. Встановлено вплив складу покриття на водопоглинання, водостійкість, морозостійкість та міцність захищених матеріалів.

Коваль М.Н. - тема дисертації «Оцінювання властивостей м’якості текстильних матеріалів розробленим інструментальним методом»; дисертація виконана на кафедрі експертизи товарів та послуг ЛКА; науковий керівник – к.т.н., доц. Сапожник Д.І.;

Дисертація присвячена актуальному питанню удосконалення методів оцінювання якості текстильних матеріалів. Запропоновано інструментальний метод визначення показника м’якості із використання значень роботи стискування та зміни при цьому товщини текстильного матеріалу. Розроблений метод є найбільш наближеним до традиційного органолептичного способу визначення за баловою шкалою експертним методом.

Офіційними опонентами дисертацій були вчені із Києва, Харкова, Луцька, Полтави.

Роботу спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 відкриває її Голова - д.т.н., Заслужений діяч науки і техніки України, Академік Української технологічної академії, зав. кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА проф. Сирохман І.В.

Дані про здобувачів зачитує вчений секретар спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 к.т.н., доц., проф. кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА Лозова Т.М.

На захисті дисертацій присутні члени спеціалізованої вченої ради К 35.840.02, наукові керівники дисертаційних робіт, офіційні опоненти, аспіранти кафедр ТКФ, гості.

Основні результати дисертаційної роботи доповідає Найвер І.Л. - ст. викладач кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА

Основні результати дисертаційної роботи доповідає Коваль М.Н. - ст. викладач кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА

Офіційний опонент д.т.н., проф., професор кафедри технологій кераміки, вогнетривів, скла і емалей Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Лісачук Г.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Найвер І.Л.

Офіційний опонент к.т.н., проф., професор кафедри експертизи та митної справи ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Омельченко П.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Найвер І.Л.

Офіційний опонент д.т.н., проф., професор кафедри матеріалознавства, товарознавства та експертизи текстильних матеріалів Київського національного університету технологій і дизайну Слізков А.М. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Коваля М.Н.

Офіційний опонент к.т.н., ст. викладач кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького національного технічного університету Пахолюк О.В. зачитує свій відгук про дисертаційну роботу Коваля М.Н.

Науковий керівник дисертаційної роботи Коваля М.Н. – к.т.н., доц., доц. кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА Сапожник Д.І.

В прилюдному обговоренні дисертаційних робіт беруть участь:

д.т.н., Академік Української технологічної академії, зав. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА проф. Доманцевич Н.І.

д.т.н., проф., Заслужений діяч науки і техніки України, Академік Української технологічної академії, проф. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА проф. Семак Б.Д.

д.т.н., проф., зав. кафедри експертизи товарів та послуг ЛКА Ємченко І.В.

д.т.н., проф., проф. кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА Пелик Л.В.

Результати таємного голосування оголошує член спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів ЛКА к.т.н., доц. Решетило Л.І.

Засідання спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 від 30 червня 2015 року

30 червня 2015 року на засідання спеціалізованої вченої ради відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.08 – товарознавство непродовольчих товарів здобувача кафедри товарознавства непродовольчих товарів ЛКА Шумського Ореста Васильовича на тему: «Наукове обґрунтування інформаційного забезпечення товарів» (науковий керівник: к.т.н., доц., професор кафедри товарознавства непродовольчих товарів Беднарчук Микола Степанович).

Дисертація присвячена розширенню предмету товарознавства за рахунок теоретичних та експериментальних досліджень системи “товар – інформація про товар” і вирішення важливої для товарознавчої науки, споживачів, легкої промисловості і торгівлі проблеми формування засобів і критеріїв ідентифікації товарів. Вперше розроблена номенклатура споживних властивостей товарної інформації як специфічного виду товару.

 

Катрук М.І. зі спеціальності 05.18.08 на тему: «Формування і оцінювання споживних властивостей взуття спеціального для захисту від вібрації». 

Науковий керівник: к.т.н., доц. Беднарчук М.С. (кафедра товарознавства непродовольчих товарів ЛКА).

Машти Н.О. зі спеціальності 05.18.15 на тему: «Вдосконалення асортименту і поліпшення якості плавлених сирних продуктів».

Науковий керівник: д.т.н., проф. Сирохман І.В. (кафедра товарознавства продовольчих товарів ЛКА).

Ковальчук Х.І. зі спеціальності 05.18.15 на тему: «Товарознавчі аспекти поліпшення споживних властивостей кексів з нетрадиційною сировиною»

Науковий керівник: к.т.н., доц. Лозова Т.М. (кафедра товарознавства продовольчих товарів ЛКА).

Браїлко А.С. зі спеціальності 05.18.08 на тему: «Шляхи підвищення довговічності та товарознавча експертиза одягу зі шкіри, що перебував у експлуатації».

Науковий керівник: к.т.н., проф. Омельченко Н.В. (кафедра товарознавства та експертизи непродовольчих товарів ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»).

Науково-дослідні роботи здійснюються у рамках освітньої діяльності та фундаментальних і прикладних наукових досліджень. У Львівській комерційній академії створено наукові школи, щорічно виконуються глибокі і широкомасштабні наукові дослідження, пов’язані з вивченням проблем поліпшення споживних властивостей, якості, зберігання харчових продуктів та з проблемами текстильного товарознавства.